Folyamatosan frissítve

Programok, rendezvények Veszprém megyében

2017. augusztus 18., 06:00 szerző: Munkatársunktól
komment
Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények. Böngésszen és válogasson!
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

AUGUSZTUS 31.

Ösztöndíj

Veszprém - Az önkormányzat felsőoktatási tanulmányi ösztöndíj-pályázatot hirdet azoknak a diákoknak, akik legkorábban 2014-ben szerezték meg az érettségi vizsga-bizonyítványt, 2017-ben alap- vagy osztatlan képzésre nyertek felvételt, és akik a tanulmányi, sport-, önkéntes vagy művészeti tevékenység területén kiemelkedő eredményeket értek el. A pályázatokat augusztus 31-ig kell benyújtani a polgármesteri kabinetirodához.

AUGUSZTUS 26.

1Úton Nemzetközi Zarándoknap Pápán

Pápa, Nagytevel, Mihályháza – A Mária Út Egyesület augusztus 26-án, szombaton negyedik alkalommal rendezi meg a nagy sikerű 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot, amely során idén a gyermekre várókért imádkoznak a résztvevők. Az eseménybe Pápa környékéről is be lehet kapcsolódni. Az egyik szakaszon 8 órakor gyülekeznek a zarándokok Mihályházán, a katolikus templomnál, ahonnan Kemény Éva koordinátor vezetésével, Borsosgyőr és Kéttornyúlak érintésével, 15 kilométer megtétele után érkeznek Pápára, a Szent József-templomba, ahol 15 órakor lesz a szentmise. A másik, 9 kilométeres szakasz Nagytevelről indul 10 órakor Wurm András koordinátor vezetésével, és Adásztevelt érinti. Ellátás, visszautazás egyénileg.

AUGUSZTUS 25.

Könyvbemutató Pápateszéren

Pápateszér - Andrássy Ilona grófnő irathagyatékából jelent meg kétkötetes könyv, amit augusztus 25-én, pénteken 18 órakor mutatnak be az önkormányzati hivatal nagytermében. Kovács Lajos szerkesztővel és Tanai Csaba Taca technikai szerkesztővel Nagy Péter, a Pápateszéri Értéktár Bizottság elnöke beszélget. Köszöntöt mond Völfinger Béla polgármester. A könyv a helyszínen megvásárolható.

AUGUSZTUS 23.

Borhetek szerdán és csütörtökön

Balatonfüred - Augusztus 23-án szerdán 20 órától Török Ádám és a Mini koncert lesz. Augusztus 24-én, csütörtökön 17 óra 30-tól Németh Kyra Smallchestra koncert kezdődik, 20 órától a Soul Surge koncertje lesz.

AUGUSZTUS 22.

Lakossági fórum

VESZPRÉM - Lakossági fórumot szerveznek a Településképi arculati kézikönyv és Településképi rendelet véleményezéséről.Veszprém Megyei Jogú Város Városfejlesztési Irodájának fő- építészi csoportja augusztus 22-én 17 órakor a polgármesteri hivatal Kossuth-termében lakossági fórumot tart a Településképi arculati kézikönyv és hozzá kapcsolódóan az új Településképi rendelet tervezeteinek véleményezéséről. A veszprémiek észrevételeiket írásban is megtehetik, a véleményezendő dokumentációk 14-e és 31-e között el- érhetők lesznek a város honlapján, valamint kifüggesztik azokat a polgármesteri hivatal aulájában.

AUGUSZTUS 21.

Olvasókert a szabadban

Veszprém – Idén negyedszerre vár ifjakat és időseket egyaránt az Eötvös Károly Megyei Könyvtár munkatársai a Színházkert füves parkjában Olvasókert programjukra. A kellemes zöldövezeti területen, csobogó szökőkút közelében kiállított asztalokon színes magazin és folyóiratokból válogathatnak az olvasni vágyók, akik mind megtalálhatják saját érdeklődésüknek megfelelő újságokat. Így például akár filmes és gasztronómiai témájú magazinok olvasásával tölthetik kellemesen az időt a fák hűs árnyékában az érdeklődők. Napilapok, hetilapok is rendelkezésükre állnak a könyvtár állományából, ahonnan a legfrissebb hírekről is értesülhetnek, és a kiállított kényelmes székekre leheveredve olvashatnak.   Augusztusban hétfői napokon, így 21-én és 28-án is 10-től 19-ig várják az olvasással kikapcsolódni vágyókat. A kisebbeket pedig gyereksarok várja gyermekkönyvekkel, különböző játékokkal, színezőkkel, kifestőkkel. A szabadtéri olvasóprogram nincs regisztrációhoz kötve, ingyenesen látogatható.

AUGUSZTUS 20.

VESZPRÉM Ünnepi szentmise és az Új kenyér megáldása 10.30 órakor a bazilikában. Arany 200 busz című mozgó kiállítás 12 órától a Laczkó Dezső Múzeum előtti parkolóban. Szőke András és Bede Róbert főzőshowja 12 órától a Szaléziánumban. Magyarok Kenyere és a Laczkó Dezső Múzeum Kenyerének megszentelése 16 órakor a múzeumkertben. Ünnepi műsor 17 órakor a Szaléziánumban. Ünnepi műsör a várszínpadon 18 órakor, tűzijáték 21 órakor az Óváros téren.

ALSÓÖRS Ünnepi műsor, polgármesteri köszöntő 20 órakor, tűzijáték 22 órakor a Sirály-parkban.

BALATONALMÁDI Szekeres Adrien fellépése 20 órakor, zenés tűzijáték 21.15 órakor a Wesselényi strand előtt.

BALATONFÜRED Államalapító Szent István ünnepe 10.45-től a Szent István téren (esőhelyszín: Római Katolikus Plébánia templom), Térzene 10.45-kor, városi ünnepség 11 órától, tűzijáték 22 órától. Suba Attila and The SoulFool Band koncert utcabállal 22.30-kor a Kisfaludy színpadon. Szörényi Levente és a Vujicsics együttes 20 órakor a Gyógy téren.

Kenyér és bor

Kislőd - A kenyér- és borszentelést augusztus 20-án tartják a 11.15-kor kezdődő szentmisén. Kimenetkor a templom előtt mindenki kap belőlük.

Nemzeti Ünnep a parton

Balatonfüred - Augusztus 20-án, vasárnap 10 óra 45-től térzenét ad Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara Hégely Ákos vezényletével a Szent István téren. Ünnepi beszédet mond Ferencz Kornél a Veszprém Megyei Kormányhivatal járási hivatalvezetője. Közreműködik Lovász Irén népdalénekes és Oberfrank Pál színművész. 20 órától Szörényi Levente és a Vujisics Együttes koncertje lesz a Gyógy téren, 22 órakor a tűzijáték kezdődik, majd Suba Attila and The SoulFool Band koncertje lesz utcabállal.

Államalapító Szent István ünnepe

Pápa - Államalapító Szent István emlékét augusztus 20-án, vasárnap az Erzsébet-ligetben ünnepli az önkormányzat. Pápa Város Fúvószenekara toborzóját követően 19 órakor a Himnusszal indul az ünnepi műsor, amelyben Áldozó Tamás polgármester beszéde után zenés-irodalmi összeállítást láthatnak a nézők Magyarnak lenni címmel, Szvorák Katalin Kossuth-díjas énekművész, Rékasi Károly színművész, az ógyallai Bellő Néptánccsoport és zenekara, valamint a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület közreműködésével. Ezután az ünneplők megkoszorúzzák az Országzászló-emlékművet a fúvószenekar és az MH Pápa Bázisrepülőtér részvételével.

17. Érem- és fegyverbörze

Pápa - A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete pápai csoportja augusztus 20-án, vasárnap 8 órától tartja a 17. Érem- és fegyverbörzéjét a Petőfi Gimnáziumban. A programban 10 órakor kisárverés, 11 órakor pedig tombola szerepel. A belépés díjtalan.

Koszorúzás és túra

Pápa - A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Bakancsos Természetjáró Köre augusztus 20-án, vasárnap 10.30-kor megkoszorúzza Kapossy Lucián Szent László utcai emléktábláját Pápa város török kézről való visszafoglalásának 520. évfordulója alkalmából. A csoport a tiszteletadást követően túrát szervez Államalapító Szent István tiszteletére. 11.10-kor indulnak a buszpályaudvar 15-ös kocsiállásáról, majd az odvaskői autóspihenőtől a Witt-kilátó, Vörös János-séd völgye, Széchenyi-emlékhely útvonalon túráznak. Visszaindulás busszal Odvaskőről 17.40-kor.

Budapest Bár a várban

VESZPRÉM Augusztus 20-án Veszprém várában lép fel a Budapest Bár! Az idén tíz- éves, sokszínű zenekar örömzenéjében korok, kultúrák és stílusok találkoznak. Mesterien hangszerelt cigányzenekar kíséri a kitűnő énekeseket a szívbemarkoló és szívderítő dalok előadásában. A frenetikus hangulatú koncerteket a tiniktől a nagymamákig mindenkinek ajánljuk, akik könnyed, mégis művészi színvonalú szórakozásra vágynak. A Budapest Bár örömforrás a nyitott füleknek! Közreműködik Farkas Róbert vezetésével a Budapest Bár zenekar, valamint Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori, Frenk és Keleti András. A rendezvény ingyenes!

AUGUSZTUS 19.

ALSÓÖRS Gáborecz István faszobrász életnagyságú Fat Boy szobrának ünnepélyes avatása 11 órakor a Strand sétány 1. szám alatt.

ASZÓFŐ Nyárbúcsúztató nap 10 órától a Kultúrház és környékén.

BADACSONYTOMAJ Badacsonyi Fényvarázs 21 órától a mólónál.

BALATONAKALI Ocho Macho-koncert 20 órától a szabadtéri színpadon.

BALATONFÜRED Gerence Hagyományőrző Néptánc Együttes műsora 18 órakor a Kisfaludy színpadon. Zoób Katti divatbemutató 21 órakor a Gyógy téren. Emberi, túlságosan emberi - Duray Tibor művei kiállításmegnyitó 11-én a Vaszary Galériában.

BALATONUDVARI Fáklyás felvonulás 20.45 órától. Indulás a Posta főteréről. Tűzijáték 21 órakor a strandszínpadon.

PÉCSELY Jótékonysági koncert a Pécselyi Református templom javára 18 órakor.

Kutyakiállítás ismét magyar kutyákkal

Sárosfő - Több mint kétszázan regisztráltak a juhász és pásztorkutyák CAC kiállítására, melyet augusztus 19-én tartanak a Bakonyerdő Zrt. Nemeshany felől megközelíthető vadászházánál. Az ünnepi megnyitó tíz órakor, a best in show három órakor kezdődik. A rendezvény fővédnöke Simicskó István honvédelmi miniszter, díszvendég V. Németh Zsolt, a környezetügyért, agrárfejlesztésért, hungarikumokért felelős államtitkár. A rendezvényen népi játszóház, rendőrségi sátor és kutyás bemutató, tűzoltó autó, vöröskeresztes program, versenyautó, karate, valamint kézműves ételek várják a látogatókat.

Hagyományőrzés és divatbemutató

Balatonfüred - Augusztus 19-én, szombaton 18 órakor a Gerence Hagyományőrző Néptánc Együttes műsora lesz. 21 órakor Zoób Katti divattervező divatbemutatója kezdődik a Gyógy téren.

Borlovagokat is avatnak

Somlószőlős - Kétnapos juhfark fesztivált és falunapot rendeznek hétvégén. Augusztus 19-én 10 órakor felvonulással indul a program, majd szakmai rendezvények kezdődnek. Ebéd után, fél kettőkor a Kemenesmagasi Citerazenekar lép fel. Két órakor borlovagokat avatnak, utána a Somvirág együttes, majd Zoltán Erika lép fel. Az öt órakor kezdődő Groovehouse együttes a a Baráti Dal-Szín-Ház operett előadása követi, hétkor Max Stephan harmonikál, utna az MVP mutatkozik be. Nyolc órakor Korda György és Balázs Klári lép fel, kilenckor Sihell Ferry és Henna. A napot Gyurka bulija zárja. 20-án délután két órakor a szlovák testvértelepülés kultúrcsoportja mutatkozik be, háromkor kenyérszentelést, majd a főzőverseny eredményhirdetését tartják. A négykor kezdődő Palotás Ágnes operettműsorát a Desperado követi. Hatkor Laci betyár, hétkor a kemenesszentpéteri Bíborvirág Néptáncegyüttes lép fel, majd Kádárné Hegedűs Veronika örökzöld slágereket énekel. Az estet az Adrenalin együttes és tűzijáték zárja. A rendezvényen játékok és kézműves termékek várják a látogatókat.

Kupi falunap

Kup - Falunapi forgatagot tartanak augusztus 19-én, szombaton a kupi focipályán. Délelőtt különféle labdarúgó meccseket rendeznek, 14.30-tól a balatongyöröki Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó Egyesület bemutatóját követően Hiér Judit polgármester nyitja meg hivatalosan a rendezvényt. A Homokbödöge Sport Klub modellautókat mutat be, 15.30-tól fellép a Vadvirág néptáncegyüttes, a pápakovácsi Hazai Vegyes Pálinkás kórus, a Rebel-Lion Tánc-Sport Egyesület. A tombola után ingyenes vacsora lesz, majd a Kredenc együttes koncertje, 19.30-tól kifulladásig táncos mulatság MC Arnie szintetizátorossal. Kísérőprogramként a gyerekeket rendőrautó-bemutató, ugrálóvár, szumó-szőnyeg, pónilovaglás, csillámtetkó, arcfestés és ingyen fagyi várja.

Templomgaléria

Pápa - Tapolcafő Szűcs Zoltán művésztanár kiállítása nyílik meg augusztus 19-én, szombaton 18 órakor a Református Templomban, a Tapolcafői Zenélő Esték programsorozat keretében. Közreműködik Kincses László szavalattal. Az est hangulatát Tolcsvay Béla előadóművész emeli. A tárlat szeptember 10-ig látogatható.

AUGUSZTUS 18.

Rock-Randevú

Ajka - Rock-Randevú címen rendeznek programot augusztus 18. és 20. között az agórán. Pénteken este nyolc órakor a Bikini együttes lép fel, szombaton a 30Y koncertezik. Vasárnap délelőtt tíz órakor érkezik az Alma együttes. Délután négy órától népi fajátékokkal és alkotó foglalkozással várják a gyermekeknek. Ötkor fellép az Ajka-Padragkút Táncegyüttes Németh Dénes és zenekara kíséretével, fél nyolckor a Pannon Várszínház ünnepi műsora látható. A háromnegyed nyolckor kezdődő ünnepi beszédet a Hősök koncertje követi, majd negyed tízkor tűzijáték rakétákat lőnek ki a Vörösmarty iskola udvaráról.

Ünnepi programok a félszigeten

Tihany - Augusztus 18-án 21 órától a Cascade zenekar, augusztus 19-én 20 órától Farkas Gábor Gábriel ad koncertet a Mádl Ferenc téren. 20-án, vasárnap 19 órakor a  Botorka Néptáncműhely műsorával kezdődik az ünnepi program. Utána ünnepi köszöntő és az új kenyér felszelése lesz, majd „Magyarnak lenni" címmel a Pesti Zenés Színpad műsora következik. 21 órakor tűzijáték, végül  Rakonczai Imre zenés estje zárja a programot.

AUGUSZTUS 17.

VESZPRÉM T. Petrasovszky Mária tanár, festőművész Az én „Orbis Pictusom" című kiállításának megnyitója 17 órakor a Szaléziánumban.

ALSÓÖRS Éliás Jr. nagyzenekari koncertje 20 órától a Sirály-parkban.

BALATONALMÁDI Dupla Kávé fellépése 20 órakor a Wesselényi strand előtti területen.

BALATONFÜRED Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekarának koncertje 20 órakor a Kisfaludy Színpadon.

FELSŐÖRS Az Orlando ének-együttes koncertje 19 órakor az Árpád-kori katolikus műemlék templomban.

Borhetek szerdán és csütörtökön

Balatonfüred Szeptember 3-ig tart a balatonfüredi borhetek programsorozata. A város legjobb borászatai a sétányon árulják legjobb boraikat, esténként koncertek vannak. Augusztus 17-én, csütörtökön 20 órától Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara ad koncertet. Augusztus 18-án, pénteken 18 órától  Jelasity Péter-Barta Zsolt Duó koncertje lesz, 20 órakor Zorán koncertje kezdődik a Gyógy tér színpadán.

Rózsakő sok zenével

BADACSONYTOMAJ A X. Rózsakő fesztivált színes szórakoztató műsorokkal augusztus 17-étől 20-áig rendezik a Dísz téren. Az első napon 16 órától nosztalgiabuli lesz, majd Varga Vivien és Varga Miklós énekel Szigeti Ferenc és Takács Tamás, valamint az utcabál előtt. Augusztus 18-án Ásós Attila koncertjét az ünnepélyes megnyitó követi 19.45-kor. Krisztin N. László polgármester szavai után a Gipsy Kings Tribute ad koncertet, majd Mindörökké rock és B52 nagy koncert lesz. Másnap az Operett Színház sztárjai lépnek fel A mosoly országa címmel, aztán blueszene szól, a Rock Színház zenés történelmi utazást tesz a honfoglalástól napjainkig. Kivilágított vitorlások vonulnak ki a kikötőből, Medikus-koncert, a mólónál tűzijáték, vitorlások lampionos érkezése és mediterrán utcabál szerepel a programok között. Augusztus 20-án délelőtt 11-től a Paprika Jancsi bábszínház várja a gyerekeket, fellépnek a Száztagú cigányzenekar prominensei, Kapitány Péter melódiákkal érkezik, Pásztor Máté és Bódy Barbi énekel, Luigi szerepel és Elvisre emlékezve Pál Csaba lép fel a Digitál-buli előtt. Kisvonat, szórakoztató élménypark, borházak sora vár mindenkit.

AUGUSZTUS 16.

ALSÓÖRS Roy és Ádám koncertje 20 órától a Sirály-parkban.

BALATONALMÁDI Sipos F. Tamás fellépése 20.30 órakor, Gazdag Tibor és a Dr. Grog fellépése 21.30 órakor a Wesselényi strand előtti területen.

A borhetek szerdai programja

Balatonfüred A balatonfüredi borhetek megnyitó ünnepsége augusztus 16-án, szerdán lesz. A program 18 órakor a Balatonfüred Néptánc Együttes műsorával kezdődik, majd a megnyitó ünnepség lesz, borlovagrendi avatással. 20 órától a Kis-Bakony Táncegyüttes és a Ciprusról érkezett Orak Culture Art and Education Center-North Cyprus műsora kezdődik.

Munkatársunktól

2017. augusztus 18., 06:00 szerző: Munkatársunktól

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...