Programok

2017.05.10. 19:25

Ezúttal is színvonalas műsorral szolgálja ki a közönségét a Richter Flórián Cirkusz

VESZPRÉM Egyszerűen nem tud hibázni a Richter Flórián Cirkusz, amely időről időre új műsorral lepi meg a közönséget, előadásaik pedig rendre világszínvonalú szórakozást nyújtanak. Állati extrém című legújabb produkciójuk is felvonultat mindent, ami a cirkuszt oly népszerűvé teszi: rendkívül látványos, izgalommal és feszültséggel teli, miközben alaposan megnevettet.

Polgár Tibor

Richter Flórián csapata nem először dolgozik együtt a Diorius nevű brazil motoroscsoporttal, amely a korábbiaktól eltérően ezúttal nem három, hanem öt motorossal hajt végre őrült száguldást egy acélhálóból épült, négy és fél méter átmérőjű úgynevezett halálgömbben, amely az előadás során ketté is nyílik.

Ez a teljesítmény egyébként új világrekordnak számított. Ugyancsak nem mindennapi izgalmakat okoz a The Flying Sergio elnevezésű, szintén brazil társulat lélegzetelállító légtornász bemutatója, ami egyebek mellett egy különösen nehéz és veszélyes produkciót, hármas szaltót is felvonultat a több méter magasban.

Az előadás során Miss Stella két selyemszalagon mutat be lélegzetelállító produkciót

A vidámságról elsősorban Joy Costa gondoskodik, aki egy többgenerációs olasz bohócdinasztia tradícióit képviseli - modern változatban. Interaktív műsorába a közönséget is bevonja: hat férfit invitál a porondra, hogy egy vicces bokszparódiát mutasson be velük. Az Állati extrém egyik leglátványosabb elő-adása a hazánkban először látható portugál lézerember, Jury Gottani fellépése. Ő az egész cirkuszsátor belsejét lézerfénnyel borítja be, ezáltal pedig a jelenlévők egy futurisztikus sci-fi filmben érezhetik magukat.

Természetesen a Richter Flórián Cirkusz elképzelhetetlen lovas produkciók nélkül. A nemzetközi hírű trupp vezetője, a monte-carlói cirkuszfesztivál egyetlen magyar Arany Bohóc-díjasa holland frízekkel és arab telivérekkel mutat be lóidomításra épülő, világszínvonalú műsorszámot. A cirkuszigazgató fia, Richter Kevin 22 paripával adja elő a Magyar Posta nevű világhírű lovasszámot, míg Flórián lánya, Richter Angelina Szandrán, a társulat indiai elefántján egyensúlyoz.

Glen Folco teniszütőkkel zsonglőrködik
Fotó: Richter Flórián Cirkusz

Emellett a publikum lát-hat többek között idomított kétpúpú tevéket és zebrákat, továbbá teniszütőkkel való zsonglőrködést Glen Folco jóvoltából, látványos lengőkarika-produkciót Miss Aureliának köszönhetően, illetve a levegőben, két selyemszalagon előadott mutatványt az elképesztően hajlékony Miss Stellától.

A szerdai veszprémi premiert követően a Richter Flórián Cirkusz Állati extrém című műsorát május 14-ig láthatja a közönség a megyeszékhelyen. Az előadások hétköznap 18 órakor, szombaton 15 és 18 órakor, míg vasárnap 11 és 15 órakor kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!