Programok

2016.09.23. 20:35

Búcsúi programok egész hétvégén át

A veszprémi bazilika védőszentje, Szent Mihály tiszteletére hétvégén rendezik a Mihály-napi búcsút, mely a Szentháromság téren kezdődött péntek délután.

Heffler Péter

A megnyitón a Márton Áron-emlékév alkalmából a százhúsz éve született erdélyi püspök emlékére szabadtéri kiállítás is nyílt a búcsú idejére. Ünnepi beszédet mondott Márfi Gyula érsek, Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár és Porga Gyula polgármester is, míg a tárlatot Gaal Gergely, a Márton Áron-emlékév programbizottságának elnöke nyitotta meg.

A Márton Áron-emlékév alkalmából szabadtéri kiállítás nyílt a búcsú idejére a Szentháromság téren, a Szaléziánum épülete előtt
Fotó: Nagy Lajos

A Szent Mihály-napi búcsú programjainak sora természetesen szombaton és vasárnap tovább folytatódik. Például egész hétvégén át kirakodóvásár várja az érdeklődőket, míg szombat reggeltől Vastag Ricsi Jáccóháza a legkisebbeket hívja a paraszti kultúra megismerésére régi gyermekjátékokkal, táncokkal, népdalokkal a Városi Művelődési Központban. Ezenfelül lesz kézműves-foglalkozás, Spiritus Noister-koncert a Művészetek Házában, pásztorkutya-bemutató és birkaterelés a színházkertben, Zöld Marci Játéktér a Szentháromság téren, lovagi torna a Szaléziánum kertjében, míg az érdeklődő apróságok Kinizsi Pál - a Kabóca Bábszínház új zenés bábelőadásának bemutatóját is megtekinthetik még vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!