Programok

2016.05.26. 18:40

Alma együttes, szafaritúra - Változatos gyereknapi programok megyeszerte kicsiknek és nagyobbaknak

Május utolsó vasárnapján, gyereknapon szinte minden településen programokat szerveznek a kicsiknek, a valamivel nagyobbaknak, ezeken természetesen szüleikkel együtt vesznek részt. Alább ezek közül szemelgettünk - terjedelmi okok miatt nem a teljesség igényével.

Munkatársainktól

VESZPRÉMBEN kétnapos programsorozat várja a családokat, gyerekeket az ünnepen. Szombaton az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárában és amfiteátrumában délelőtt 10 órakor kezdődik a program, mesékkel, családi hétpróbával, bűvészműsorral, mesevetítéssel. Vasárnap a Kolostorok és kertek rendezvénytéren reggel 9 órától este hét óráig tart a gyereknap, az állatkertben fél tizenegykor az Alma együttes koncertezik, a Kabóca Bábszínház az Agóra előtti parkban 10 órakor mutatja be Az égig érő paszuly című bábelőadást. A Veszprémi Petőfi Színház hagyományos gyereknapja délutánja három órakor kezdődik zenés, szórakoztató előadással, meglepetésprogramokkal, játszóházzal, kulisszajárással.

PÁPÁN az agrárexpó biztosít gazdag programkínálatot a hétvégére, így vasárnap a gyermekek számára is. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ szervezésében megvalósuló gyermeknapi esemény helyszíne a Városi Sportcsarnok mögötti füves terület. Interaktív szafari-kalandtúra, készségfejlesztő játékpark és babakuckó várja a kicsiket 14-18 óra között, 16.30-kor a Kedvcsinálók Társulata Bohóckodjunk! címmel gólyalábas bohócműsort prezentál, 17.10-től pedig az Itt a király, hol a király? című vásári bábjátékot láthatják a gyerekek és szüleik a Ramazuri Bábszínház előadásában.

AJKÁN a városi gyermeknapot és a Pöttöm polgárok ünnepét május 29-én délután három órától rendezik az Agórán és a művelődési központban. Képzőművészeti alkotások, népi fajátékok, buborékparti, arcfestés és játékos ismeretterjesztő előadás várja a vendégeket. Este hatkor a Zabszalma koncertezik.

BALATONFÜREDEN idén két napon keresztül járnak a gyerekek kedvében a városban, hiszen május 28-án délután három órától a Városi Helytörténeti Gyűjteményben, 29-én pedig délelőtt tíz órától a Kovászna parknál várják a kicsiket és szüleiket. A rendezvényen a mentőszolgálat, a rendőrség és a tűzoltóság munkatársai tartanak majd bemutatókat, valamint minden lesz, ami a gyerekek kedvencei közé tartozik, az arcfestéstől a meséken át az ügyességi vetélkedőkig. Vasárnap pedig minden 14 év alatti gyerek ingyen juthat fel a Balaton egyik legrégebbi hajójára, a Kelénre.

VÁRPALOTÁN az utóbbi évekhez hasonlóan idén is vadász-gyermeknapot tartanak május utolsó vasárnapján. A Thury-várnál már kora reggeltől vadételek főzőversenyével és ingyenes vurstlival indul a program, majd gyermekszínházi előadások, táncos produkciók, solymász- és vizslabemutatók, valamint Szandi és Rácz Gergő koncertje várja a családokat.

TAPOLCÁN a városi gyermeknapot június ötödikén rendezik az Egry utcai játszótér mellett. Délelőtt tíz órától lesz streetballbajnokság, focikupa ovisoknak, fellép a Tapolcai Mazsorett- és Zászlóforgató Csoport, a Tördemic Néptáncegyüttes, kitáncolják a májusfát, bemutatót tartanak a tűzoltók és a kutyás rendőrök, Tibi bohóc kalózműsorát adja elő, játékos gyermektorna és Rosta Géza zenés gyermekműsora szerepel a programok között. Az ingyenes játékok sorában pókemberes légvár, gyermeklánchinta, hancúrka, óriás sakk és a rendőrkapitányság jármű- és technikai bemutatója szerepel, valamint kézműves-foglalkozás, játékkészítés, falmászás, verdás óriás csúszda, családi ügyességi játékok sora is várja az ünnepelteket.

ZIRCEN május 28-án, szombaton 10 órától tartja a művelődési ház együttműködő partnereivel a városi gyermeknapot a Rákóczi téren (esőhelyszín: Alkotmány út 14.). A szervezők a rendezvényre színes foglalkoztató programokkal, látványos bemutatókkal, rengeteg játékkal és sok meglepetéssel várják a gyermekeket, családokat. Zárásként 18 órakor a résztvevők közösen táncolják ki a város májusfáját.

BADACSONYTOMAJON a városi GyerTeknapot május 29-én rendezik a sportpályán. Délelőtt tíztől kutyabemutató, játékos vetélkedő szerepel a programok között Tari Tibivel. Az 5 órai tea együttes a Micimackó és barátai című műsorral érkezik, Ancsika mesél, cukoreső, bűvész, Mézengúzok-koncert, interaktív kalózos gyerekműsor, kölyökdiszkó vár mindenkit.

BALATONALMÁDIBAN szombaton tartják a városi gyermeknapot, a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár előtti téren kötélhúzó és aszfaltrajzoló versenyben is összemérhetik ügyességüket az apróságok, kézműves-foglalkozásokat is szerveznek. A programot a Vinyekánya zenekar koncertje zárja.

BALATONFŰZFŐN a városi stadionnal szemközti parkolóban vasárnap tíz órától különféle játszóeszközök várják a családokat. Délután három órától zsonglőr és kutyaidomár is fellép a Kedvcsinálók Társulattal, majd tűzoltósági és rendőrségi bemutatót tartanak. Fél öttől a Fűzfő Hagyományőrző és Nosztalgia Táncklub műsorát láthatják a nézők, utánuk a Napvirág Zenekar lép színpadra. A programot 18 órától Eszményi Viktória és Heilig Gábor fellépése zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!