Hirdetés

2024.07.23. 13:15

Födém- és Homlokzati szigetelést tervezel? Ezekre mindenképpen figyelj!

A hőszigetelés manapság kulcsfontosságú szerepet játszik az energiahatékonyság növelésében és a lakóépületek komfortérzetének javításában. Ha felújítást tervezel, érdemes megfontolni a födém és a homlokzat hőszigetelésének korszerűsítését is. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a legnépszerűbb szigetelőanyagokat, a szükséges segédanyagokat és az elvégzendő munkálatokat.

PR cikk
 

A hőszigetelés elsődleges célja, hogy minimalizálja a hőveszteséget, ezáltal csökkentve a fűtési és hűtési költségeket. Egy jól szigetelt épület nemcsak energiahatékonyabb, de komfortosabb és értékállóbb is. Különösen fontos ez a tető és a homlokzat esetében, amelyek a legnagyobb hőveszteségi felületek közé tartoznak.

A födém hőszigetelése

A födém hőszigetelése során többféle anyag közül választhatunk. Az egyik legelterjedtebb megoldás a kőzetgyapot alkalmazása, amely kiváló hő- és hangszigetelő képességgel rendelkezik, emellett tűzálló és környezetbarát is. Az üveggyapot hasonló tulajdonságokkal bír, könnyen kezelhető és olcsóbb megoldás, azonban valamivel gyengébb hőszigetelő képességgel rendelkezik, mint a kőzetgyapot. A polisztirolhab, amely lehet expandált (EPS) vagy extrudált (XPS), könnyű, könnyen vágható és kiváló hőszigetelő képességgel rendelkezik, bár tűzállósága alacsonyabb.

 

A hőszigetelő anyagok mellett fontos szerepük van a segédanyagoknak is. A párazáró fólia alkalmazása megakadályozza a pára áthatolását és a szigetelőanyag károsodását, míg a rögzítőelemek, mint például a csavarok és dübelek, biztosítják a szigetelőanyag stabil rögzítését. A ragasztóhabarcs a szigetelőelemek egymáshoz és a felülethez való rögzítésében, valamint a rések kitöltésében nyújt segítséget.

 

A homlokzat hőszigetelése

A homlokzati hőszigetelés szintén kiemelkedő fontosságú, és hasonlóan többféle szigetelőanyag közül választhatunk. A grafitadalékos polisztirol (EPS) jobb hőszigetelő képességgel rendelkezik, mint a hagyományos polisztirol, míg a kőzetgyapot tűzálló és jó páraáteresztő képességgel bír. A poliuretán hab (PUR) nagyon jó hőszigetelő képességet biztosít, de drágább megoldás.

A homlokzati hőszigetelés során használt segédanyagok közé tartozik a ragasztóhab, amely a szigetelőlapok rögzítésére szolgál, valamint az üvegszövet háló, amely a repedések elkerülése érdekében kerül felhelyezésre. Az alapozó- és színezővakolatok pedig a végső felület kialakításában és az időjárási hatások elleni védelemben játszanak szerepet.

 

A hőszigetelés nem csupán energetikai szempontból előnyös, hanem hosszú távon jelentős költségmegtakarítást is eredményezhet. A megfelelő anyagok kiválasztása és a szakszerű kivitelezés alapvető fontosságú a sikeres szigetelési projekt érdekében. Egy jól szigetelt otthon nem csak melegebb, de csendesebb és komfortosabb is lesz, így érdemes komolyan megfontolni a hőszigetelés korszerűsítését. Ha bizonytalan vagy, fordulj bizalommal szakértőhöz, hogy a lehető legjobb döntést hozhasd meg.

Lang Építőanyag Kereskedés Veszprém

Kapcsolat

Cím: 8411 Veszprém-Kádárta, Győri út 1.

Tel.: +36 88 458 500

Email: [email protected]

Nyitvatartás:

H - P: 7:00-16:00 óráig

Szo: 7:00-12:00 óráig

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában