Porva

2017.02.20. 18:20

Többmilliós projekt Porván

Porva - Többféle feladat ellátására alkalmas munkagépek beszerzésére is nyújtott be pályázatot az önkormányzat.

Kutasi Zsófia

Veinperlné Kovács Andrea polgármester elmondta, január elején az önkormányzat  vidékfejlesztési pályázatot nyújtott be külterületi helyi közutak fejlesztésére és önkormányzati utak kezelését biztosító gépek beszerzésére a mezőgazdasági és vidékfejlesztési hivatalhoz.

Veinperlné Kovács Andrea polgármester az egyik tervezett fejlesztés helyszínén. Több projekt is folyamatban van
Fotó: Nagy Lajos

- A pályázati forrás elnyerése esetén lehetőséget biztosít a települések külterületi útjaiban bekövetkezett állagromlás, akár időjárási viszonyok vagy a fokozott úthasználat miatt bekövetkezett úthibák korrigálására. A pályázat keretében egy nagyobb teljesítményű traktort, illetve az erőgéphez függeszthető és vontatható kiegészítő eszközöket szeretnénk beszerezni. Ezek a munkagépek alkalmasak lesznek az útkarbantartás mellett a téli időjárási viszonyok esetén a síkosságmentesítésre, vízelvezők karbantartására, és az útpadkák rendezésére, tehát viszonylag sokrétű feladatot láthatnánk el a közigazgatási területünkön - nyilatkozta a polgármester.

A megvalósítani kívánt projekt bruttó 13 millió forint. Jelenleg minden útkarbantartási munkát és téli hótolási munkát vállalkozásokon keresztül, szerződéssel biztosít az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!