Porva

2016.11.24. 15:52

Közösen dekorálják a települést

Porva - Közeledik az adventi időszak. November 27. advent első vasárnapja, így Porván is elkezdődött az adventi készülődés a karácsonyi időszakra.

Napló-információ

. - A várakozás ideje alatt készülünk lélekben a karácsonyra, és emellett igyekszünk a településünk közterületein is ünnepi hangulatot varázsolni. Kollégákkal és önkéntesek segítségével öltöztetjük a falu közterületi fáit, hídjait ünneplőbe. Mindenkinek szemet és lelket gyönyörködtető ha a közelgő ünnep hangulata szűkebb és tágabb környezetében megjelenik a dekorációkon keresztül. Nálunk az óvodásoktól a kisiskolások és a nyugdíjas lakosok is szépítik a környezetüket ebben a csodálatos időszakban. A lakosok is aktív részesei az adventi időszakban a házaik, kertjeik, kapuk dekorálásában - tudtuk meg Veinperlné Kovács Andrea polgármestertől.

Fotó: Porva önkormányzat

Az őszi dekorációkat felváltotta a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó jelképek, dekorációk. A gyermekek, fiataloknak  igyekeztünk kedveskedni a vidám mikulásokkal a község több pontján. A hintázó mikulás a legsikeresebb a gyermekek körében. - A dekorációk mellett programokon  keresztül is igyekszünk az advent időszakában a lakosoknak az ünnepre hangolódást segíteni. Kézműves foglalkozások keretében az ünnepkörhöz kapcsolódó jelképeket készíthetnek a résztvevők - mondta a polgármester. Az egyház megszervezi a Mindenki karácsonyát december 18-án a templomban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!