Pétfürdő

2016.02.07. 13:11

Télűző pogácsafesztivál Pétfürdőn

Pétfürdő – Negyvennél is több finomsággal neveztek a péti asszonyok a településen hagyománynak számító télűző pogácsafesztiválra, ahol ezúttal Lujber Tiborné és a Gondozási Központ pogácsáját találta a legjobbnak a zsűri.

Szabó Péter Dániel

– Történetírók szerint pogácsát már honfoglaló eleink is fogyasztottak, így ez a finomság több mint étel, kapocs az őseinkhez – mondta el a rendezvényt szervező Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár igazgatója a fesztivál gálaműsorának nyitányaként a színházteremben. Angeli Katalin hangsúlyozta, jó látni, hogy mára hagyománnyá érett Pétfürdőn is a nyolc évvel ezelőtt indított pogácsafesztivál, mindezért persze köszönet jár azoknak a lányoknak és asszonyoknak, akik minden évben megsütik pogácsáikat. Idén összesen negyvenhárman vállalkoztak a nemes feladatra, tette hozzá.

A nevezett pogácsákat szakértő zsűri kóstolta végig. Láng Géza alpolgármester mellett az elmúlt évek pogácsasütő versenyeinek két legjobbja, Stéger Endréné és Spisjákné Baráth Rita értékelte a finomságokat. A pogácsafesztiválon idén is színvonalas kulturális programsorozattal kedveskedtek a szép számban megjelent érdeklődőknek. Színpadra léptek a Panelkuckó Napközi Otthonos Óvoda apróságai, a Horváth István Általános Iskola tehetségei, de nagy tapsot kapott a közönségtől a Dance Action energikus produkciója, az Eszterlánc Mazsorett Együttes bemutatója, Ferenc Panna előadása, valamint a Botorka Táncegyüttes és a Kákics zenekar műsora is. Az ünnepélyes eredményhirdetésen kiderült, a legjobbnak Lujber Tiborné és a Gondozási Központ pogácsáját ítélte a zsűri, a második díjat Kerekes Andrea és Szűcs Zoltánné, míg a harmadik díjat Balogh Béláné és Simákné Tremmel Alinka vehette át. A felsoroltak mellett tucatnyi különdíjat is kiosztottak a szervezők, így például a legmeghökkentőbb, a legformásabb és a legegészségesebb pogácsát is díjaztákA kulturális kavalkád után a közösségi ház emeleti termeiben közösen kóstolhatták végig a pogácsákat a vendégek, de kézműves-foglalkozással, táncházzal s a helyi kertbarát kör jóvoltából borkóstolóval is várták a pogácsafesztivál látogatóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!