Pécsely

2016.05.25. 11:34

Közzététel (x)

Pécsely Község Önkormányzatának közleménye.

Alulírott Burgyánné Czibik Eva, mint Pécsely Község Önkormányzatának polgármestere, figyelemmel a Veszprémi Törvényszék 5.P.20.349/2016/5. alatt nyilvántartott és 2016. május 10. 13:00 perckor nyilvánosan megtartott tárgyalásáról az alábbi egyezséget teszem közzé.

„Egyezség:  Ezt követően a peres felek egymással érdemben tárgyaltak és közöttük létrejött az alábbi tartalmú egyezség: A felek egyezően kijelentik, hogy a Pécsely Község Önkormányzata, Dörgicse Község Önkormányzata, Vászoly Önkormányzata és Balatonszőlős Község Önkormányzata nevében a pécselyi lakosokhoz, valamint szülőkhöz címzett, 20 I 6 . február 1 1-én közzétett, tájékoztatás elnevezésű közleményben a Veszprémi Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2. Pkt.21.130/2015/4. sz. végzésériek tartalma részben tévesen került közlésre. Ezzel szemben a végzés szövege szerint a másodfokú bíróság az elsőfokú végzést megváltoztatta, és a Veszprémi Járásbíróság előtt felmondás jogellenességének és használati megállapodással létesített jogviszony érvényes fennállásának megállapítása iránt folyamatban lévő perben a Balaton-felvidéki Nemzeti Oktatási Nevelési Közhasznú Alapítvány (8245 Vászoly, András u. 23 .) felperes által ideiglenes intézkedés elrendelése iránt előterjesztett kérelmet elutasított. A végzés indokolásában többek között megállapította, hogy „függetlenül attól ugyanis, hogy a felmondás érvényes volt vagy sem, önkéntes teljesítés hiányában a felperes mindaddig birtokban maradhat, amíg a bíróság jogerősen kiürítésre és birtokba adásra nem kötelezi”.

A felek egybehangzóan azt a tájékoztatást adják, hogy a Veszprémi Járásbíróság előtt 8.P.20.674/2015. számon felmondás jogellenességének és használati megállapodással létesített jogviszony érvényes fennállásának megállapítása iránt indult per továbbra is folyamatban van, ebből következően a pernyertesség, pervesztesség tárgyában állásfoglalás jelenleg nem tehető.

A felek kinyilatkoztatják, hogy a fenti jogvitájuk egyezséggel történő rendezése érdekében tárgyalásokat folytatnak, és jogvitájuknak kölcsönös megelégedésen nyugvó, lehetőség szerint peren kívüli rendezésére törekednek.

I.r. alperes kötelezettséget vállal arra, hogy a felek fenti egyezségét A/4-es formátumban közzéteszi Pécsely község közösségi hirdetőtábláin, valamint a Pécsely, Iskola u. 1 80. sz. alatt található iskola bejárati ajtaján 20 nap időtartalomban, továbbá eljuttatja a pécselyi ingatlanok postaládáiba, illetve saját költségén gondoskodik annak a www.veol.hu internetes honlapon történő közzétételéről azzal, hogy a közzététel időtartamával kapcsolatban I.r. alperes kötelezettséget vállalni nem tud.

A felek kijelentik, hogy jelen egyezséggel a személyiségi jogsértéssel összefüggő jogvitájukat véglegesen és teljes körűen rendezettnek tekintik, ezzel összefüggésben egymással szemben további követelésük nincsen.

A felek kijelentik, hogy az eljárás során felmerült költségeiket maguk viselik.

Kérik egyezségük jóváhagyását.”

Pécsely, 2016. május 23.
Burgyánné Czibik Eva
Polgármester

Közzététel: 2016. május 24.
- település hirdetőtábláin,
- www.veol.hu  internetes honlapon,
- Iskola bejárati ajtaján (Pécsely, Iskola u. I 80.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!