Pápa

2015.07.29. 17:30

Viszlát, kátyúk! - Javítják az útburkolatot Pápán

Pápa - A Várkert úton vette kezdetét a város három forgalmas útszakaszát érintő útburkolat-javítás. A munkálatok ideje alatt több helyen forgalomirányításra kell számítani.

Polgár Bettina

Áldozó Tamás polgármester tájékoztatása szerint az útburkolati korrekciót a Várkert úton, a Győri úton és a Jókai úton végzik el. Megközelítőleg 10 millió forintnyi önkormányzati forrásból hajtják végre a következő időszakban a szükséges munkálatokat.

– A útburkolat rendbetétele a Várkert úton kezdődött meg, mivel ez a város egyik legforgalmasabb útszakasza, ahol korábban a teherforgalom is áthaladhatott. A tavalyi év óta ez már az országos fenntartású utakon bonyolódik, azonban a csornai útépítések miatt időszakosan megnövekedett áthaladó teherforgalom jelentős mértékben megrongálta az útburkolatot – emelte ki a munkálatok megkezdésének okát a város vezetője.

fotó: Polgár Tibor

– A helyszíni bejárást követően úgy állapítottuk meg, hogy ezeken az utakon feltétlenül szükséges az útburkolat-javítás elvégzése a forgalom zavartalan haladása érdekében – tudtuk meg Albert Henriettától, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. műszaki ügyintézőjétől. – A megfelelően gépesített munkavégzés során úgynevezett szőnyegezést hajtunk végre, az érintett részeken a régi burkolat eltávolítása után a tartósságot szavatoló melegen hengerelt aszfaltot terítünk le. Kifejezetten fokozott igénybevételre előállított aszfaltkeveréket használunk, melyet a megnövekedett busz- és személygépkocsi-forgalom tesz szükségessé – ismertette a javítási folyamatot a műszaki ügyvezető, aki hangsúlyozta: a három útszakaszon közel ezer négyzetmétert érint a munkafolyamat.

Az úthibák kijavítása ezzel előreláthatólag nem ér véget. – Azt tervezzük, hogy a szeptember negyedikei képviselőtestületi ülésen újabb összeget különítünk el a kátyúzási munkák folytatásra, ugyanis még legalább 10–15 millió forint szükséges a további útburkolat-javításokhoz. Tisztában vagyunk azzal, hogy a városnak több olyan utcája van, ahol a kátyúzást el kell végezni. Ezek között a sorrendiséget szakmai vélemény alapján az átmenő forgalom nagysága és az adott út minősége határozza majd meg – árulta el jövőbeni célkitűzéseiket Áldozó Tamás polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!