Pápa

2016.10.19. 19:20

Vérüket adták egy jó ügyért

Vinár - Már a '90-es évek közepe óta, körülbelül 25 éve folyamatosan rendeznek Vináron véradást - tudtuk meg Horváth Csabától, a település polgármesterétől.

Polgár Bettina

A falu vezetője kifejtette, a vinári lakosok mindig nagy figyelmet fordítottak a vér-adásra. Kiemelte, évente két alkalommal, tavasszal és ősz-szel a Magyar Vöröskereszt szervezésében, valamint a helyi önkormányzat támogatásával valósul meg ez az esemény, amit legutóbb kiemelkedő érdeklődés övezett.

Vináron egyre több fiatal érzi át a véradás fontosságát, a részvételre ezúttal sem lehetett panasz
Fotó: Horváth Csaba

- Az önkormányzat a helyszín biztosítása mellett étellel és itallal várta a véradókat. A 230 fős lakosságszámhoz viszonyítva korábban tíz százalék körül alakult a részvételi arány a véradáson, ami nagyjából 20-25 főt jelentett. Ez egy ilyen kisközség tekintetében figyelemre méltó szám-adat, ugyanakkor nagy büszkeséggel tölt el, hogy az idei véradásokon az utóbbi évekhez képest élénkebb volt a részvétel, és egyre több fiatal érzi át a nemes célt szolgáló esemény fontosságát - mutatott rá Horváth Csaba. Hozzátette, nagyon hálás Erdély Gábornénak, Marikának, a Vöröskereszt helyi képviselőjének, aki minden évben áldozatos munkával veszi ki a részét a véradás megszervezéséből és lebonyolításából, valamint köszönetét fejezte ki a pápai véradóállomás minden dolgozójának, továbbá a megjelent véradóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!