Pápa

2016.03.18. 18:58

Védjük, ápoljuk, őrizzük egészségünket

Pápa - Minden az egészségről szól majd április másodikán, szombaton a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színházépületében tartandó egészségvédő napon.

Polgár Bettina

A rendezvény a Rákbetegek Országos Szervezetének Pápai Megújulás Klubja, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont, valamint a farkasgyepűi Egészségfejlesztési Iroda szervezésében valósul meg.

Az egészségvédő napot 9.50-kor Áldozó Tamás, Pápa polgármestere nyitja meg, majd 10 és 12 óra között Bagoly Katalin onkológus végez emlőszűrést, Kovács Ildikó bőrgyógyász segítségével pedig bőrrákszűrésen vehetnek részt az érdeklődők. Lehetőség lesz még többek között vérnyomás- és vércukorszint-, valamint testzsírmérésre is. Kürti József, a pápai mentőállomás vezetője kollégái segítségével az elsősegélynyújtást, illetve az újraélesztést mutatja be.

A rendezvény résztvevőit 13.20-kor Vörös Ibolya, a pápai Gróf Esterházy Kórház főigazgatója köszönti, aki a kórházban bekövetkezett változásokat ismerteti. A délután folyamán előadást tart Shenker-Horvát Kinga dietetikusa vitaminokról és az étrend-kiegészítőkről, Lautner Judit gyógytornász pedig a rendszeres testmozgás fontosságáról beszél majd a vendégeknek. Szücsné Dóczi Zsuzsanna betegjogi képviselő a betegek jogaiba avatja be a látogatókat, továbbá Lángné Gitka a gyógyászati segédeszközöket érintő aktuális kérdéseire tér ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!