Pápa

2016.05.17. 19:10

Vandálok Pápán - Készpénzt, értékeket kerestek, vagy szórakozásból rongáltak?

Pápa - Nagy felháborodást váltott ki az egykori Kilián György-lakótelepen elkövetett hétvégi vandalizmus, aminek során parkoló autók ablaküvegeit törték be ismeretlenek.

Polgár Tibor

A környéken élők értetlenül állnak a barbár rongálások előtt, mint mondták, a dühítő eset ellenére nem érzik úgy, hogy rossz lenne a közbiztonság a városrészben. Még napokkal az eset után is beszédtémát jelentettek a helyiek körében a szombatra virradóra történt gépkocsirongálások, melyek alkalmával legalább féltucatnyi autó ablaküvegeit törték be kövekkel az éj leple alatt. A vandálok készpénzt kereshettek, ugyanis például az autórádiót és a GPS-készüléket érintetlenül hagyták a feltört járművekben - vélekednek a városrész lakói.

Az egykori Kilián György-lakótelepet felkavarták a szombat hajnali autórongálások. A Pápai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya nyomozást indított az ügyben (fotó: Polgár Tibor)

Néhányan viszont úgy gondolják, inkább céltalan rongálás történhetett, vagyis az elkövetők szórakozásból pusztítottak, tomboltak. Egy középkorú nő lapunknak elmondta, hétvégente esténként gyakran lehet látni a környéken fiatalokból álló hangoskodó csoportokat, ugyanakkor megjegyezte, nem jellemzőek a hasonló bűncselekmények, és egyáltalán nem érzi úgy, hogy rossz lenne a közbiztonság. Ez utóbbival szin-te mindenki egyetértett, akit megszólítottunk, de egy idősebb asszony jelezte, ő sötétedés után inkább már nem megy ki az utcára.

A Naplónak nyilatkozott az egyik autótulajdonos, akinek szombat hajnalban megrongálták a járművét. Mint mondta, a kocsijában nem hagyott értéket látható helyen, így értetlenül áll a történtek előtt, amivel reggel szembesült. Megtudtuk tőle, a hajdani Kilián-lakótelepen is sokan a parkolóban hagyják éjszakára az autójukat, de nem emlékszik rá, hogy valaha is ilyen vandalizmus történt volna a környéken.

A rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint a Pápai Rend-őrkapitányság bűnügyi osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást az üggyel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!