Pápa

2016.10.27. 09:06

Vádemelés: saját zsebre dolgozott a raktáros

Pápa - A Pápai Járási Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat egy 45 éves férfival szemben, aki a 2012. év végétől egy pápai, építőanyagokat, fürdőszobai felszereléseket árusító üzlet alkalmi munkavállalójaként különböző árucikkeket tulajdonított el, azokat a saját zsebére értékesítette, közölte Gulyás Ildikó főügyészségi szóvivő.

Napló-információ

A vádirat szerint a vádlott az üzlet külső raktárában dolgozott, ahonnan a már kifizetett árut adta ki a vásárlóknak. Amikor a férfi pénze elfogyott, elhatározta, hogy a raktárból árucikkeket fog eltulajdonítani.

Így két ízben is felajánlotta vásárlóinak, hogy csak kisebb mennyiségű, illetve értékű terméket fizessenek ki a pénztárnál, a többit pedig majd áron alul odaadja nekik.

Előbb ismeretlen személyekkel egyezett meg, akik 60.000 forint ellenében – a megvásárolt parketta mellett – mintegy 1.200.000 forint értékű járólaphoz, parkettához, alátétfóliához, szegélyléchez, zuhanytálcához, zuhanykabinhoz, valamint villanybojlerhez jutottak hozzá a vádlottól.

Ezen túl az elkövető egy pápai illetőségű asszonnyal is megállapodott, aki 2013 márciusában – a vádlottnak 25.000 forintot fizetve – mintegy 85.000 forint értékű csempét, járólapot és falburkolót vett át az elkövetőtől.

Az okozott kár részben megtérült, mivel a nyomozó hatóság a 2013 márciusában eltulajdonított burkolóanyagok egy részét a vásárló lakásán lefoglalta, a vádlott pedig a nyomozás során, majd közvetítői eljárás keretében – melynek célja, hogy a sértett és az elkövető megállapodása révén a bűncselekmény következményeinek jóvátételét és a terhelt jövőbeni jogkövető magatartását elősegítse – mintegy 621.000 forintot térített meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!