Pápa

2016.05.30. 19:55

Üléseztek a képviselők

Pápa - Ujváry Hajnalkát választották meg az Egészségügyi Alapellátási Intézet új vezetőjének a város képviselő-testületének hétfő délutáni ülésén.

Polgár Tibor

A testület ezt követően az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok beszámolóiról és 2016-os üzleti tervei-ről tárgyalt, majd döntött arról is, hogy új részvények kibocsátásával és lejegyzésével 482 millió forinttal megemeli a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. törzstőkéjét. Ehhez az összeghez az önkormányzat kormánydöntés alapján jutott hozzá. A településképi véleményezési, bejelentési és kötelezési eljárással kapcsolatban alkotott rendeletről Áldozó Tamás polgármester az ülést követő sajtótájékoztatón elmondta: ezáltal a polgármesternek lehetősége nyílik arra, hogy véleményt mondjon, és akár korlátozásokat foganatosítson építeni tervezett épületekkel kapcsolatban.

Áldozó Tamás polgármester Fotó: Polgár Tibor

Az ülésen elfogadták a kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól szóló önkormányzati rendelettervezetet, melyben főként a kutyatartással kapcsolatos szabályokat foglalták össze. A képviselők hallhatták a Pápai Járási Hivatal foglalkoztatási osztályának beszámolóját a munkaerő-piaci helyzetről és a foglalkoztatás alakulásáról. Áldozó Tamás ennek kapcsán hangsúlyozta, a regisztrált álláskeresők száma 2016 áprilisában 686 volt Pápán, ami a rendszerváltás óta még sosem volt ilyen kevés. - Ugyanakkor ezen a területen ellentétes irányú változások is várhatóak, hiszen a Pápai Hús felszámolási eljárása végződhet úgy is, hogy az ott dolgozók elveszítik munkahelyüket. Igaz, hogy nagy igény mutatkozik a munkaerő iránt, azonban ez a kérdés nem ilyen egyszerű, hiszen a statisztikai adatok mögött emberek, érzelmek, ledolgozott évtizedek vannak - mutatott rá a polgármester.

A képviselő-testület ülése a napirendi pontok megtárgyalását követően közmeghallgatással folytatódott, melyen a belváros közlekedéséről és parkolási rendjéről mondhatták el véleményüket az ott élők és dolgozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!