Pápa

2015.08.28. 20:21

Új intézményvezetőket választottak

Pápa - Személyi ügyekben döntött a város képviselő-testülete pénteken: a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont (JMSZK) élére Szabadkai Verita került, a Városgondnokság vezetője Bakó István lett.

Molnár Tímea

A JMSZK intézményvezetői pozíciójának betöltésére kiírt korábbi pályázat eredménytelen volt, májusban az akkori három pályázót nem találta alkalmasnak Pápa város képviselő-testülete. Az újabb kiírásra egy jelentkező volt, Szabadkai Verita, aki a művelődési központ munkatársa. A testület egyhangú döntést hozott, az ülésen jelen lévő tizenegy képviselő mindegyike igennel szavazott Szabadkai Verita intézményvezetővé történő megválasztására. Áldozó Tamás polgármester a megválasztáskor és az ülést követő sajtótájékoztatón is elmondta: a JMSZK-tól a jövőben elvárják, hogy betöltsön olyan szerepet is, amelyet eddig nem, mégpedig a lakótelepeken élők közösségépítésében.

A Városgondnokság előző vezetője, Bánhidi László július elsejével lemondott megbízatásáról. A megüresedett vezetői helyre ketten pályáztak. A képviselő-testület a pályázati anyag és az előzetes bizottsági meghallgatások után Bakó Istvánt találta alkalmasnak a feladatra. Bakó István Celldömölkön lát el hasonló feladatot, Pápán 2015. október 15-étől dolgozik majd. A Városgondnoksággal kapcsolatban Pápa polgármestere hangsúlyozta: az új vezetőtől azt várják, hogy az intézményt hatékonyan üzemeltesse, és a jól szervezett munka eredménye jelentkezzen a pápai közterek, zöldterületek állapotán. Áldozó Tamás azt is elmondta, a Városgondnokságnál továbbra is kiemelten kezelik a közfoglalkoztatást, ez az a városi intézmény, amelynél a legtöbb lehetőséget tudják felajánlani – közmunka keretében – az álláskeresők számára.

Szabadkai Verita, a JMSZK új intézményvezetője
Fotó: Polgár Tibor

Burcsi Elemér halálát követően május 15-étől az Egészségügyi Alapellátási Intézet megbízott vezetőjének nevezték ki Schweighoffer Zita házi gyermekorvost. Az intézményvezetői állásra pályázat nem érkezett, ezért december 31-éig megbízott vezetőként – praxisa mellett – továbbra is Schweighoffer Zita tölti be a funkciót.

Az önkormányzat első féléves gazdálkodásáról szóló beszámolót is elfogadta a képviselő-testület. A napirendi pont kapcsán a polgármester kiemelte: az év első hat hónapjában időarányosan teljesültek a kiadások. Áldozó Tamás ezt a gondos és jó tervezésnek tudja be. A bevételekről szólva elhangzott, magasabb összegű adóbevételeket tudtak elszámolni, ennek köszönhetően a városi költségvetés szeptember elején esedékes módosítása során újabb 100 millió forintos, járdaépítést és útjavítást célzó fejlesztési tervet terjesztenek elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!