Pápa

2015.05.18. 05:46

Tömeg volt a megyei vadásznapon

A város és a vadászkamara egymásra talált, hiszen az agrárexpó keretében megtartott megyei vadásznap ezúttal is közönségcsalogató programokat hozott. Családias volt a hangulat.

Tremmer Tamás

A város jól döntött, amikor 18 évvel ezelőtt a vadászokkal szövetkezett, hiszen az agárexpó zárónapja mindig tömegeket vonz. Ugyanakkor a vadászok is jó döntést hoztak, hiszen szerették volna elérni, hogy a vadászat társadalmi elfogadottsága, a vadászok megítélése javuljon, amihez a megyei vadásznap nagymértékben hozzájárul, mondta köszöntőjében Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke, amikor megnyitotta a megyei vadásznapot.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke arról beszélt, hogy a rendezvényhez immár harmadik alkalommal nyújtanak szakmai partnerséget. A megyei vadásznap jó hírét viszi a vadásztársadalomnak. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere úgy vélte, a vadásznap olyan rendezvény, amire családi programot lehet építeni.

A rendezvény a szokásoknak megfelelően ezúttal is Hubertus misével indul, amit a Nagytemplomban tartottak, de a vadásznap megnyitása már az agrárexpó területén volt. Az ünnepségen díjazták az évek óta kiemelkedő és példamutató tevékenységet végző vadászokat.

A vadászok nagy népszerűségnek örvendő programsorral készültek, amelynek része volt többek között a vadászkutya-, a solymászbemutató is. Évek óta a vadfőző versenyt övezi a legnagyobb érdeklődés. Idén 20 csapat nevezett, amelyek legalább 35 féle étket készítettek. A hagyományos pörköltek mellett a különféle grillhúsok, sültek ízvilágában a Pap Gyula, Lukács Attila, és Szekrényes Tamás (utóbbi kettő a megyei vadászkamara alelnökei) összetételű zsűri próbált rangsort felállítani. Nem volt könnyű dolguk. A nagyközönség ennél könnyebben és gyorsabban ítélkezett: a kóstolásra felkínált ételek maradék nélkül elfogytak.

A hangulatra, az időjárásra nem lehetett panasz, legfeljebb azok bánkódhatnak, akik nem jutottak ki a rendezvényre. Nekik egy évet kell várniuk a következő vadásznapig.

Kitüntetett vadászok

Hosszú időn át végzett példaértékű munkájuk elismeréseként a Veszprém Megyei Vadásznapon Pápán díjakat vehettek át a vadászok.

Hubertusz kereszt bronz fokozata elismerésben részesült Nagy Zoltán (Tótvázsony és Környéke Földtulajdonosi Közösség), Kovács Jenő, Major Károly, Nagy Róbert (mindhárom Járipatak-menti Vadásztársaság), Lóderer Zoltán, Rába Éva, Halász Imre (mind Kislődi Hunor Vadásztársaság).

A Hubertusz kereszt ezüst fokozatát kapták: Karakai Szabolcs, Kövi Ákos, Primusz József (mind Rába-menti KKVE), Szeness László (Marcal-Bitva-közi Vt.), Lichtenstein György, Szalai Szabolcs (Hajag Vidéki Vt.), Tímár László (Kislődi Hunor Vt.).

A Hubertusz kereszt arany fokozata elismerésben részesültek: Fodor Zoltán (Hertelendy KTKE), Knoll Sándor, Mészáros László (Döbröntei Váralja Vt.), Győrffy Sándor (Marcal-völgyi Sólyom Vt.), Zábrák Károly (Járipatak-menti TVKHE), Néher György (Marcal Bitvaközi Vt.) Augusztin Endre, Eckert Zoltán (mind Hajag Vidéki Vt.) Bálint Gusztáv (Csingervölgyi Vt.), Pető László, Szabó Ferenc, Nagy Tamás, Vándor Ottó, Ferencz János, Szili József (mind Somló-tája Vt.).

A Nimród Éremben Mádl István (Heiter Vt.) részesült, míg a Kamarai Aranyérmet Léman Imre (Hajag Vidéki Vt.) vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!