Pápa

2017.03.06. 20:30

Tartalmas élet, szép időskor

Pápateszér - Kilencvenötödik születésnapja alkalmából a családja mellett a pápateszéri önkormányzat is felköszöntötte Csicsai Antalné Tüskés Katalint, aki a jeles alkalomra emléklapot kapott Orbán Viktor miniszterelnöktől.

Polgár Tibor

Az önkormányzat nevében Fehér Mária címzetes főjegyző és Völfinger Béla, Pápateszér polgármestere köszöntötte a 95 esztendős asszonyt, aki már hét unokával és 15 dédunokával büszkélkedhet.

Kati néni (középen) családja körében a születésnapi tortákkal
Fotó: Fehér Mária

- Sokat jelent a mai nap Csicsai Antalné Tüskés Katalin, Kati néni életében. Emlékeket, gondolatokat idéz, amelyek elválaszthatatlanok az életétől - fogalmazott ünnepi köszöntőjében Fehér Mária. - Idézzük fel most a jelentősebbeket! Kajáron született 1922. február 18-án, ott járt iskolába is. 14 évesen már dolgozott, amire méltán lehet büszke. Csicsai Antallal 1945-ben kötött házasságot Bakonyságon. Három gyermekük született: Antal, Ilona és Zsuzsanna. Gyermekeiket mindig tisztességre, becsületre és munkára nevelték, hiszen ők maguk is dolgoztak a földeken és otthon a háztájiban. Gyermekeiknek jó példát mutattak. Férje 1989-ben elhunyt, Kati néni 1995-ben elhagyta a közös otthont, Pápateszérre költözött. 2005 óta már nincs egyedül, hol az egyik, hol a másik lányánál lakik. Hét unokája és 15 déd-unokája van, akiket nagyon szeret, és akik őt is nagyon szeretik. Szívesen emlékezik vissza fiatalságára. A boldogság mellett nehéz pillanatokat is átélt, de élni akarása, ereje átsegítette a megpróbáltatásokon. Memóriája, lendülete ma is a régi, akárcsak egészsége. Amikor 2012-ben a 90. szü-letésnapján köszöntöttük, azt mondták az unokák, hogy legalább százéves koráig kell köztük élnie. Látja, már öt év megadatott! - jegyezte meg mosolyogva a főjegyző, majd a falu nevében is további jó egészséget kívánt Kati néninek. Végül átnyújtotta számára az Orbán Viktor aláírásával ellátott emléklapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!