Pápa

2016.10.18. 14:07

Táncfellépésből nincs hiány

Pápa – Tizenhárom-tizennégy éve jár el az anya-lánya páros a hallássérülteknek rendezett és egyéb fesztiválokra, rendezvényekre, hogy bemutassák jeltáncos produkcióikat.

Laskovics Márió

Kardos Mariannról, a jeltáncos hallássérült lányról, aki hat éve tanulta meg a jelnyelvet autodidakta módon, már több ízben is hírt adtunk. Most a két közelmúltbeli fellépése kapcsán beszélgettünk el vele és állandó kísérőjével, az édesanyjával. Büszkén mutatták a legutóbbi oklevelet, amit Mariann a balatonfűzfői Glück Ferenc emlékversenyen, a Fogyatékossággal Élő Emberek és Barátaik Országos Kulturális Fesztiválján nyújtott szép előadásával érdemelt ki szeptember 24-én.

Anya és lánya a Napló pápai irodájában (Kardos Mariann és Nagyné Bakos Mariann)

- Két hónapot gyakoroltam előtte, s most anyu nélkül, egyedül léptem színpadra Csongrádi Kata Ez a föld a miénk című dalára - meséli a jeltáncos. - Összesen 50-52 fellépő volt, s mindenki egységesen kapott oklevelet és ajándékcsomagot. Annyira színes műsor volt idén, hogy le a kalappal előttük. Látni a versenyzőkön, hogy minden évben egyre jobban készülnek – teszi hozzá a büszke édesanya.

Legutóbb, október 13-án pedig Győrben jártak, a József Attila Művelődési Házban tartott V. Megyei Harmonikás Találkozón. Mariann egy harmonika művész, Sej Edit fellépését színesítette lírai táncával.

- Ez nem verseny volt, mindenki megmutathatta, hogy mit tud. Sej Edit felkérte Mariannt, hogy táncoljon az általa magyarra fordított olasz slágerre. Ezúttal nem jeltánc volt, inkább balett. Jók a visszajelzések, s Edit a későbbiekben is ragaszkodik Mariannhoz, hogy együtt adják elő ezt a dalt – mondta el Nagyné Bakos Mariann.

Idén Mariann fellép még Csornán, Tatán, Győrben, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) adventi és karácsonyi rendezvényein.

- Szeretnénk megköszönni Sej Editnek, hogy Mariannra gondolt. Illetve köszönjük még Horváth Ferencnek, a SINOSZ Győr-Moson-Sopron megyei szervezete elnökének, és Jagodics Rezsőnének, a SINOSZ győri elnökének, hogy mindig Mariann mellett állnak és biztatják, amiben tudnak, segítenek – zárta gondolatait anya és lánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!