Pápa

2017.06.22. 19:56

Tanácskozott a város képviselő-testülete

PÁPA Módosították a város 2017-es költségvetését a képviselő-testület csütörtöki ülésén. Így a büdzsé 12,8 milliárd forintra nőtt, ennek az összegnek pedig jóval több, mint a fele fejlesztést szolgál majd.

Polgár Tibor

A költségvetés-módosításra azért volt szükség, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) sikeres pályázataival elnyert forrásokat beépítsék az önkormányzat büdzséjébe. Áldozó Tamás polgármester a tanácskozást követő sajtótájékoztatóján elmondta: nem a pályázati keretösszegek teljes egészében történő beintegrálásáról van szó, de így is 12,8 milliárd forintra emelkedett az idei költségvetés. Ebből 7,4 milliárd fejlesztéseket szolgáló előirányzat. Korábban még sosem fordult elő a pápai önkormányzatnál, hogy az éves büdzsé ilyen mértékben tartalmazzon fejlesztési pénzt.

Az ülésen beszámoltak működésükről a többségében önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok. Nagy Zsolt, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója kifejtette, saját forrásból is megvalósítottak fejlesztéseket és béremeléseket, továbbá elhangzott, hogy a látogatói szám tekintetében a Várkertfürdő az ország első 10-12 fürdője között van.

Bányai Katalin, az Együtt, valamint Grőber Attila, az MSZP önkormányzati képviselője közösen nyújtott be indítványt a pápai vendéglátó-ipari egységek nyitvatartásának megváltoztatására vonatkozóan. Ezzel az egyik belvárosi szórakozóhelyről kiszűrődő éjszakai zajok ellen kívántak volna fellépni. A képviselő-testület alapos vita után végül elutasította az indítványt.

A hosszúra nyúlt tanácskozáson a képviselők egyebek mellett döntöttek arról is, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program kiírásainak második körében nyolc pályázaton indul el a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!