Pápa

2016.09.29. 10:21

Szüreti mulatság saját termésű vacsorával

Pápasalamon – Szeptember 16-án tartotta a falu önkormányzata a szüreti felvonulását. Habár tavaly már próbálkoztak egy kisebb rendezvénnyel, de harminc év után idén végre nagyszabású vigadalom kerekedett.

Laskovics Márió

- Lovas felvonulást szerveztünk, lovaskocsi jött Noszlopról, Dákáról hintó. A kultúrház előtt gyülekeztünk, majd a Kossuth utcán indultunk el, aminek elején volt az egyetlen helyszín, ahol süteménnyel, gyümölccsel, borral, pálinkával várták a felvonulókat. A többi utcában egy-egy megálló volt, ahol az önkormányzat biztosította a kínálást. Vendégünk volt a kemenesszentpéteri Bíborvirág Néptánccsoport, akik régi magyar és cigány táncokat adtak elő a kultúrházban, valamint fellépett még a helyi tánccsoport, a Hens Dancing Pápasalamon country táncokkal. Este hét órától hajnali két óráig bál zárta a napot – mondta el lapunknak Bánki Mihály Pálné, a község polgármestere.

- Nagyon sok évvel ezelőtt volt itt utoljára szüreti felvonulás, a régi falusiak szerint legalább harminc éve – emelte ki a polgármester.

Fotó: Laskovics Márió

Vacsorára paprikás krumpli volt kolbásszal, méghozzá saját termésű hozzávalókból. - Idén először kertészkedéssel próbálkoztunk a közmunkásokkal, és egy önkormányzati telket körbekerítettünk. A terület egyik felét burgonyával, másik felét vegyes zöldséggel ültettük be. Egész nyáron egy négytagú asszonycsoport tartotta karban a kertet. Innen származott a vacsorához minden hozzávaló, a burgonya, a hagyma, a paprika – tette még hozzá Bánki Mihály Pálné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!