Pápa

2015.10.13. 17:36

Surján László: Szükség van a kerítésre a határainkon

Pápa – Borzasztó dolog a kerítés a határainkon, de jelenleg nincs más megoldás – hangsúlyozta Surján László, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) tiszteletbeli elnöke, az Európai Unió korábbi alelnöke a pápai látogatásán.

Polgár Tibor

A politikus kiemelte: szükség van a kerítésre, mert a bevándorlók eleve jogsértést követnek el, amikor a zöld határon keresztül lépnek be az ország területére, ráadásul a regisztrációt is el akarják kerülni. Mint mondta, a kvótarendszer azért sem elfogadható, mert nem lehet tudni a menekültek pontos számát.

Fotó: Papp Gyula Attila

– Ma több százezres tömeg menekül. Egyesek háborús övezetből, mások az éhínség elől, ők a valódi menekültek. Viszont elvegyültek köztük a potyalesők is – jegyezte meg Surján László, aki szerint a tömeges bevándorlásnak költségvetési hatásai is vannak, ugyanis az előre be nem tervezett intézkedések milliárdokba kerülnek Magyarországnak. A KDNP tiszteletbeli elnökének meglátása alapján további súlyos gondokat jelenet, hogy a bevándorlók ilyen nagy tömegeit legfőképpen a kulturális különbségek miatt lehetetlen integrálni Európába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!