Pápa

2015.12.17. 19:54

Sportolók jártak a pápai kórház gyermekosztályán

Pápa - Ajándékcsomagokkal lepte meg a Gróf Esterházy Kórház gyermek- és újszülöttosztályán gyógyulókat a másodosztályú kosárlabda-bajnokságban szereplő Concordia Motax KC Pápa.

Polgár Tibor

A többek között gyümölcsöt, édességet, valamint egy mini kosárlabdapalánkot és labdát tartalmazó csomagokat Hernádi Tamás klubelnök, illetve három játékos, Ács Péter, Keresztes Rafael és Puszta Dávid személyesen adta át az egészségügyi intézményben ápolt gyerekeknek. Hernádi Tamástól megtudtuk, nem ez volt az első alkalom, hogy a pápai kosárlabdaklub egy jótékony cél mellé állva igyekezett segíteni: két évvel ezelőtt a charge-szindrómás Micskó Cintiának gyűjtöttek a kosarasok, akkor a közel 67 ezer forint gyűlt össze a felajánlásokból.

A pápai kosárlabdázók Hernádi Tamás (a kép bal szélén) vezetésével ajándékcsomagokkal lepték meg a Gróf Esterházy Kórház gyermek- és újszülöttosztályán gyógyulókat. Bilinszky Zsuzsanna (jobbról a második) elmondta: az ilyen kezdeményezések hozzájárulnak a betegek gyógyulásához (Fotó: Polgár Tibor)

- Idén szerettük volna szebbé varázsolni a gyermekek ünnepét, igyekeztünk egy kis mosolyt csalni az arcukra. Érthető módon eleinte kissé bátortalanok voltak a kórház gyermekosztályán gyógyuló picik, de hamar feloldódtak és nagy örömmel fogadták az ajándékainkat - nyilatkozta mosolyogva a pápai kosárlabdaklub elnöke. Mint mondta, a mostani alkalmat hagyományteremtő szándékkal szervezték meg, ezentúl minden évben szeretnének valamilyen karitatív akciót megvalósítani. Bilinszky Zsuzsanna osztályvezető főorvos úgy fogalmazott, az ilyen kezdeményezések hozzájárulnak a betegek gyógyulásához, továbbá megkönnyítik számukra a hétköznapokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!