Pápa

2015.05.13. 14:14

Segítség a gazdira vágyó ebeknek

Közel 60 kilogramm kutyatáp, 30 darab nagyméretű és 50 darab kisebb konzerv, továbbá pórázok, nyakörvek, hámok, tálak, illetve 72 ezer forint pénzadomány gyűlt össze a pápai állatvédők Kossuth utcai adománygyűjtésén.

Polgár Tibor

A mostani jótékonysági akció elsősorban azt a célt szolgálta, hogy a Pápai Humán Állatvédő Egyesület támogatást gyűjtsön a telephelyének bővítéséhez, új kennelek építéséhez. A terjeszkedéssel a tervek szerint lehetővé válik, hogy a civil szervezethez odaköltözhessen a Második Esély Állatmentő Csoport – tájékoztatott Szabó Helga, az adománygyűjtés főszervezője, a Pápai Humán Állatvédő Egyesület önkéntese. Mint mondta, a két egyesület a közös székhellyel egyesíteni tudná erőit.

Fotó: Polgár Tibor

A segítőkész, adakozó pápaiaknak köszönhetően az adománygyűjtés ezúttal is nagy siker volt, a felajánlások mellett bíztató, támogató szavakat is szép számmal kaptak a lelkes önkéntesek.

– A pénzadományt természetesen az építkezéshez használjuk fel. A számos felajánlás mellett nagyon sokan megígérték, hogy szívesen segítenek majd az építkezésben. Külön köszönjük a pápai városvezetésnek, hogy a megmozdulásunkhoz ezúttal is ingyenesen biztosította a szükséges közterület-használati engedélyt – hangsúlyozta Szabó Helga.

A mosolygós főszervezőtől megtudtuk, szeretnék rendszeressé tenni az adománygyűjtést, melyből évente kettőt terveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!