Pápa

2017.02.08. 16:37

Pénzadomány az állatmentőknek

Pápa - Nemes célt szolgáló pénzadománnyal támogatta a városi Petőfi mozi a Második Esély Állatmentő Csoport munkáját.

Polgár Bettina

A pénzadományt a Második Esély Állatmentő Csoport törzsökhegyi telephelyén adta át Micsik Zoltán mozivezető Murai Lajosnénak, az állatmentő csoport vezetőjének.

Micsik Zoltán elmondta, január 26-tól február elsejéig vetítették a pápai moziban az Egy kutya négy élete című családi filmet, és ennek kapcsán felajánlást tettek, miszerint minden megvásárolt mozijegy után 100 forintot a Második Esély Állatmentő Csoportnak adományoznak.

Micsik Zoltán mozivezető 58.200 forint pénzadományt adott át Murai Lajosnénak, a Második Esély Állatmentő Csoport vezetőjének

– Egy nagyon szép, megható kutyás filmről van szó, amit Steven Spielberg stúdiója készített. Hét előadást tartottunk, és több mint félezren látták nálunk a filmet, ami szerintem nagyon jó nézőszámnak mondható. Előfordult, hogy valaki nem akarta megnézni a filmet, viszont adományozni szeretett volna. Ezekben az esetekben nem 100 forintot tettünk bele a gyűjtésre szánt borítékba, hanem a mozijegy teljes összegét, így összesen 58.200 forintot gyűjtöttünk össze a menhelynek – tudtuk meg a Petőfi mozi vezetőjétől.

– Azt hiszem, a mozi egész csapata nevében mondhatom, hogy nagyon nagy állatbarátok vagyunk. Tartunk otthon cicát, nyuszit és halakat is, illetve volt egy kutyusunk, akit nagyon-nagyon szerettünk, de sajnos tavaly elment, mert már idős volt. Régóta szerettünk volna valamilyen módon segíteni a Második Esély Állatmentő Csoportnak. Az Egy kutya négy élete című film esetében úgy láttuk, hogy várhatóan többek érdeklődését felkelti, így megragadtuk az alkalmat és elindítottuk a jótékonysági kezdeményezést – magyarázta Micsik Zoltán.

A kilenc hónapos szálkás szőrű tacskó már jó kezekben van

Murai Lajosné, a Második Esély Állatmentő Csoport vezetője hangsúlyozta, nagyon hálásak a támogatásért, melyet állatorvosi költségekre, oltásra, ivartalanításra és chippelésre fordítanak. – A tavalyi évben, sőt, már idén is rengeteg segítséget kaptunk a lakosságtól. Az állatorvosoknál is vannak kihelyezett adománygyűjtő dobozaink, az ezekben összegyűlt támogatásokat szintén állatorvosi kiadásokra fordítjuk, de a tápok és a konzervek is mindig jól jönnek – mutatott rá Murai Lajosné.

Mint mondta, jelenleg 21 cica és 10 kutya található a törzsökhegyi állatmenhelyen, de előfordult már, hogy ez a létszám közel ötvenre duzzadt. – Egy kicsit tartunk a tavasztól, mert olyankor érkezik szaporulat, és előfordul, hogy a nem kívánt kisállatokat dobozban teszik ki az utcára – jegyezte meg az állatmentő csoport vezetője.

Jelenleg 21 cicának és 10 kutyának ad otthont a törzsökhegyi állatmenhely
Fotó: Vallner Bettina

Murai Lajosné hozzátette, a napokban egy kilenc hónapos szálkás szőrű tacskóval gyarapodott az állományuk, melyet egy zsákba kötve találtak meg a rendőrök. – Megdöbbentő az eset, hiszen az állatkínzás nem jellemző Pápán és környékén. A tacskó szerencsére már jól érzi magát, nem szenvedett sérüléseket. Az elkövetőt pedig elkapták, így várjuk a fejleményeket az ügyben – zárta az elkötelezett állatmentő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!