Pápa

2016.08.29. 20:30

Nyárbúcsúztató városrészi nap

Pápa - Tikkasztó hőségben búcsúztatták a nyarat az egykori Kilián György-lakótelepen és környékén élők a hónap utolsó hétvégéjén. A városrészi nap rendhagyó programjai mellett idén a rendőrség munkatársai játékos KRESZ-vetélkedővel készültek a gyerekeknek.

Meleg Andrea

A reggel főzőversennyel indult ez alkalommal is. Összesen kilenc csapat nevezett a kulináris megmérettetésre. A lakótelepet és környékét betöltő finom illat sok éhes szájat csalogatott a játszótér melletti parkolóba, ahol bográcsokban rotyogott a pörkölt és a gulyás. Percek alatt kiürültek a kondérok.

A városrészi napon a gyerekek közelről is szemügyre vehették a rendőrség csapatszolgálati eszközeit

 

Végül a csapatok összesen 157 360 forint adományt gyűjtöttek össze, amit a szervezők az itteni játszótér fejlesztésére fordítanak majd. Asztalt, padokat, székeket és új játékokat vásárolnak, valamint bővítik a zöldfelületet. A főzőverseny győztese a zsűri döntése nyomán a Pápai Polgári Kör csapata lett. Őket követte az önkormányzat és a Napsugár Bölcsőde gárdája.

Hosszú volt a sor az ugrálóvárnál

A főzéssel egy időben kezdődött a gyermekek és felnőttek számára kiírt kispályás labdarúgó-bajnokság, melyre idén rekordszámú gyerekcsapat nevezett. Akiknek nem volt kedvük a focihoz, streetballversenyen tehették próbára ügyességüket, illetve benevezhettek a családi vetélkedőre. A kicsiket ugrálóvár és kalandhajó várta, emellett a Szivárvány Óvoda és a Weöres Sándor Általános Iskola pedagógusainak közreműködésével kézműves játszóházban alkothattak.

Az iskoláskorú gyerekek a Pápai Rendőrkapitányság munkatársainak segítségével játékos formában ismerkedhettek meg a helyes közlekedés szabályaival, illetve nagy sikere volt a rendőrségi eszközök bemutatójának is.

Gergely Róbert koncertjét nagy tapssal jutalmazta a közönség.

Délután a színpadi produkciók kerültek előtérbe. A fesztiválsátor nagyszínpadán bemutatkoztak a Weöres iskola tanulói, míg a Szivárvány Óvoda óvodapedagógusai közös játékra invitálták a gyerekeket. Fellépett a Szó és Kép Színpad, a Pápakovácsi Pezsgő Kórus, valamint a Takácsi Zenestúdió.

Az est sztárvendége Gergely Róbert volt. A koncert előtt Unger Tamás alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője köszöntötte a jelenlévőket. Mint mondta, a lakótelep 14. játszótéri napja igazi nyárbúcsúztató rendezvénnyé tudott válni, köszönhetően az időjárásnak, a jó programoknak és az ideális helyszínnek. Minden évben augusztus utolsó szombatján tartják itt a városrészi napot, pontosan azért, hogy a szülőknek és a gyerekeknek legyen még egy kis idejük ráhangolódni az iskolakezdésre. - Ez a nap még arról szól, milyen szép is a nyár - fogalmazott az alpolgármester.

Az Egyesített Szociális Intézmény csapata is részt vett a jótékonysági főzőversenyen

A rendezvényen részt vett Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a területi közigazgatásért felelős államtitkár, aki régi ismerősként köszöntötte a szép számban jelenlévőket. Az előtte szólóhoz csatlakozva hangsúlyozta a rendezvény közösségformáló szerepét, valamint azt, hogy a hétköznapi rohanásban milyen jó érzés egy kicsit megállni, találkozni az ismerősökkel, és együtt szórakozni, kikapcsolódni. A köszöntők után Gergely Róbert nagy sikerű koncertet adott, majd retró bulival zárult a nap.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!