Pápa

2016.08.28. 16:40

Nyárbúcsúztató fúvószene - A kastélyudvaron átadták a zenekar által alapított kitüntetéseket

Pápa - Mozgalmas és felettébb sikeres nyár van Pápa Város Fúvószenekara mögött, hiszen számtalan fellépéssel, valamint nagyszabású nemzetközi fesztivállal ünnepelték újjáalakulásuknak 70. évfordulóját.

Az Esterházy-kastély udvarán azonban a Legyen tánc! című nagykoncertjük a zord időjárás miatt két héttel ezelőtt elmaradt. Így a közönségnek az augusztus 26-ai nyárbúcsúztató előadás kicsit kárpótlás is volt, melynek során az elmúlt hónapok repertoárjából hallhatott válogatást a több száz fős publikum.

- Az elmaradt nagykoncertünk programjából is átemeltünk néhány dalt a mai műsorra - nyilatkozta a Naplónak a nyárbúcsúztató koncert előtt Horváth Adrián, Pápa Város Fúvószenekarának karnagya. - Műsorunkban a nyáron már játszott dalaink is szerepelnek, így a ma esti program igazi válogatás lesz. Felcsendül a közönség által nagyon kedvelt albán tánc, valamint a Concerto d Amore is, amely nyári fesztiválunk egyik nagy sikere volt - tette hozzá a karnagy.

A nyárbúcsúztató fúvóskoncertre teljesen megtelt az Esterházy-kastély meseszép udvara, a közönség sokszor ovációval és hangos tapssal díjazta a pápai fúvósok nívós előadását. Ezen az estén adták át a zenekar által alapított két kitüntetést is, amiket Mógor-Schmidt Katalin, a Pápai Fúvósok Egyesületének elnöke és Horváth Adrián nyújtott át.

Horváth Adrián, Mógor-Schmidt Katalin, Kis Sándor és Fehér Ferenc az Esterházy-kastély udvarán (fent, balról jobbra). Pápa Város Fúvószenekarának nyárbúcsúztató koncertjén (balra) az elmúlt hónapok repertoárjából hallhatott válogatást a több száz fős közönség

 

2016-ban az együttes örökös tagjának Kis Sándor harsonást választották. A tapasztalt muzsikus 14 éves korában ismerkedett meg a harsonával, amikor bátyja unszolására ellátogatott egy zenekari próbára. Később hat évig tanult zeneiskolában, majd katonaévei alatt a székesfehérvári honvéd zenekar harsonása volt. Leszerelése után Pápán folytatta a zenélést, a városi fúvószenekarnál eddig nyolc karnagyot ismert meg. A zenekari próbákon és fellépéseken szívesen segít a fiatalabb zenészeknek a beilleszkedésben, a darabok tanulásában. Szereti a mókát és a szórakozást, 2006-ban a város Pro Cultura-oklevélben részesült.

Ebben az évben a fúvószenekar tiszteletbeli tagja lett Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara. Az 1995-ben alakult énekkar tagjai a város és a környék énekelni szerető, értékes kórusmuzsikát kedvelő lakosai. Létszámuk 40-45 fő, és kötelességüknek érzik
a népdalok, népdalfeldogozások előadását, ugyanakkor szívesen éneklik régi és mai korok külföldi szerzőinek műveit is. A Bárdos vegyeskarnak a megalakulás óta Fehér Ferenc a karnagya. Több alkalommal léptek fel a pápai fúvósokkal, a legnagyobb sikert az ABBA-show jelentette, de bekapcsolódtak a Csináljuk a fesztivált! jubileumi programjaiba is.

A nagy sikerű nyárbúcsúztató koncert zárásaként kétszer is visszatapsolták Pápa Város Fúvószenekarát, akik ráadásként a C-moll csárdást, valamint a Magna Cum Laude slágerét, a Pálinka-dalt is eljátszották.

A pápai fúvósokkal ősszel találkozhatunk majd a helyi borfesztiválon, és a környező településeken is lesznek fellépéseik.

Újévi koncertjükre pedig mindenki által jól ismert magyar könnyűzenei dalokkal készülnek, amely több évtizedet ölel át Máté Pétertől kezdve egészen Auth Csilláig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!