Pápa

2014.04.03. 18:36

Ne féljünk a tűtől!

Pápa – A látottak, tapasztaltak alapján a kétkedő is meginog: tényleg ennyi mindenre jó lehet a fülakupunktúra?

Tremmer Tamás

Nyomós érv az is, hogy olyan ember is aláveti magát a kezelésnek, aki korábban fóbiásan félt a tűtől. Mi több, Szabó Richárd már nem csak hisz benne, hanem tudásával az embereket szolgálja.

Kalandos úton jutott el a pápai Szabó Richárd a fülakupunktúrás addiktológiáigés a reflexológiáig. A fiatalember pszichológusnak készült, de néhány pont híján nem vették fel az egyetemre. Kis csavar: a jogi egyetemre viszont bejutott. Csupán pár hét kellett számára, hogy rájöjjön, ez nem az ő világa. Segítő szakmát akart magának, így talált rá a reflexológiára. Ez egy olyan egészségügyi terápia, ami azon az elméleten alapszik, amikor a láb, kéz, fül, arc, (és a többi) mikroterületek kezelésére a szervezetbenválaszreakció keletkezik, beindítja aszervezet öngyógyító folyamatait.Ez a technika kortól függetlenül segít a prevencióban, az orvosi kezelések kiegészítéseként, valamint rehabilitáció esetén is.

Miközben a reflexológiát elsajátította, érdeklődését felkeltette a fülakupunktúra is. Csakhogy fóbiásan félt a tűtől! A kíváncsisága legyőzte a félelmet, beiratkozott egy képzésre, ahol a hallgatók egymáson gyakoroltak. Az első szúrást alig élte túl, de aztán a tűk hatására úgy megnyugodott, ahogy maga sem hitte volna. De nem csak ez volt számára döbbenetes: évek óta küzdött allergiával, amelynek a panaszai szinte azonnal és látványosan csökkentek! A családtagjain, barátain is letesztelte a módszert, mindenhol működött.

Fotó: Tremmer Tamás

Mi mindenre jó a fülakupunktúra? – kérdeztük.Szabó Richárd kifejtette, a fülakupunktúrás addiktológia hatásmechanizmusa a fülkagyló gazdag ideghálózatával magyarázható. Klinikailag igazolt módszerről van szó, amit számos nyugati és keleti országban is több évtizede sikerrel alkalmaznak a szakemberek, a módszert a WHO és az MTA is tudományosan megalapozottnak tartja.

Az akupunktúrás kezelések fizikiai, érzelmi és mentális szinten hatnak, nemcsak a tünetekre, hanem az okokra is koncentrálva. A módszer kiválóan alkalmazható szenvedélybetegségekben, mint például a nikotin-, alkohol-, drogfüggőségekben, játékszenvedélyben, valamint szenvedélyszerű viselkedések esetén (munkamánia, kényszeres vásárlás, szexuális addikciók, társfüggőség, vallásfüggőség, kóros étkezési zavarok). Feszültség- és stresszoldásra, krízisállapotban ez egy gyors és hatékony beavatkozás. Feszültség okozta emésztőszervi panaszok esetén ugyancsak kiválóan alkalmazható. Méregteleníti a szervezet létfontosságú szerveit (vese, máj, tüdő, és a többi.) Alvászavar esetén hatékony beavatkozás. Csillapítja a fájdalmakat, valamint számos egyéb probléma esetén is indokolt lehet ez a terápia.Hozzátette, az amerikai kutatás arra is rávilágított, hogy a poszttraumás szindrómák kezelésére úgyszintén eredményesen használható.

 

Mindig feljebb

Szabó Richárd a megszerzett alaptudást folyamatosan bővíti, külföldi szakkönyveket olvas, külföldi kapcsolatokat keres. Így talált rá a Pentagon egyik orvosára, (az Amerikai Egyesült Államok Légiereje Akupunktúrás Központjának igazgatója) aki akupunktúrás specialista. Tízéves kutatást követően módszereit – 2001-től - az amerikai hadsereg hivatalosan alkalmazza, mert gyors, hatékony és mellékhatásoktól mentes. Az amerikai szakember tartott egy nemzetközi fülakupunktúrás továbbképzést, amelyen résztvevők között Közép-Kelet-Európából egyedül Szabó Richárd vett részt. Ezzel párhuzamosan tagja lett az amerikai Nemzeti Akupunktúrás Méregtelenítő Társaságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!