Pápa

2017.03.27. 20:25

Mezei futók körzeti bajnoksága

Pápa - Közel 120 tanuló részvételével a Várkertben rendezte meg a diáksport-bizottság és a Pápai Atlétikai Club (PAC) a körzeti mezei futóversenyt.

Haraszti Gábor

A szervezők három korcsoportba várták a nevezéseket, összesen öt pápai és két körzeti iskola diákjai álltak a képzeletbeli rajtvonal mögé. Az időjárás a kegyeibe fogadta a fiatalokat, a pályára sem lehetett panasz, így minden adott volt egy sikeres versenyhez, melynek tétje a megyei döntőn való részvétel volt. Kis Károly, a versenybíróság elnöke, a PAC edzője elégedetten értékelte a próbát, hiszen többen neveztek, mint amire számított.

A Várkertben megrendezett körzeti mezei futóversenyen csaknem 120 diák állt rajtvonalhoz Fotó: Haraszti Gábor

- Korcsoporttól függően 1,5 és 4 kilométer közötti távot teljesítettek a tanulók. Bízom benne, hogy a verseny egyik célkitűzését, a futás megszerettetését sikerült néhány futónál elérnünk. Emellett igyekeztem néhány új tagot a klubhoz csábítani, láttam is néhány kimondottan jó mozgású tanulót. Remélem, eleget tesznek a meghívásomnak és eljönnek az edzéseinkre. Az egyesület futói számára idén ez volt az első megmérettetés, az atléták jól szerepeltek, többen tovább is jutottak - mondta Kis Károly.

Három első, két második, valamint két harmadik helylyel a pápai Munkácsy Mihály Általános Iskola szerepelt a legjobban a mezei futóversenyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!