Megmozgatták Pápát!

2017. április 21., 18:40 szerző: Vallner Bettina fotós: Vallner Bettina
komment
Pápa - Zumba, bungee run, teqball, falmászás, lengőteke, vízi torna – csupán néhány sportolási lehetőség azok közül, melyeket a Mozdulj, Pápa! elnevezésű program alkalmával próbálhattak ki a helyiek.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Illés Viktória, az eseményt szervező Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) munkatársa elmondta, noha az időjárás nem volt kegyes, az eredetileg szabadtérre tervezett programok jelentős részét meg tudták tartani a Városi Sportcsarnokban.

– Úgy gondolom, a Várkert ideálisabb helyszínt biztosított volna ennek a rendezvénynek, mivel a Városi Sportcsarnok zárt, más hangulata van. A látogatottságra azonban még így sem panaszkodhattunk, a délutáni órákban érkeztek a legtöbben az egész napos eseményre – tájékoztatott Illés Viktória.

Mint mondta, a rendezvény alkalmával igyekeztek minden korosztályt megmozgatni. – A legkisebbeknek szóló programok délelőtt kezdődtek, és a gyermekek rengeteg sportágat, illetve játékelemet próbálhattak ki. Az idősebbeknek reggeli gyógytornával kedveskedtünk, majd a nap folyamán a szépkorúak kipróbálhatták a gerinctornát is. Emellett minden korosztálynak ajánlottuk az úszást, illetve a vízi tornát a Várkertfürdőben. A fiatal felnőtteknek pedig zumbával készültünk – fejtette ki a JMSZK munkatársa.

Az aprónép körében a bungee run hatalmas érdeklődésre tartott számot, időre-időre gyermekek hosszú sora várakozott az ügyességi játék előtt. Szintén nagyon népszerű volt a teqball, egy labdarúgáshoz köthető technikai sport, ami idén újdonságként szerepelt a programban. Illés Viktória megjegyezte, évről évre nagyon kedveltnek számít a falmászás, emellett a fiatalok előszeretettel fociztak előszeretettel fociztak a nap során.

Délutánra már a nap is kisütött, így a szabad levegőre vágyók sem maradtak kikapcsolódási lehetőség nélkül, ugyanis gyalogtúrát tehettek a környéken. A sportprogramok mellett pedig vérnyomás-, vércukorszint- és testzsírmérés, illetve életmód-tanácsadás is várt az esemény vendégeire.

Illés Viktória kiemelte, noha a programok jelentős részének a Városi Sportcsarnok adott otthont, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületének földszinti előterébe is várták a látogatókat, akik megtekinthették az az Egészség-tudat című interaktív kiállítást.

–  A tárlat több témát dolgoz fel, érinti a dohányzást és az egészséges táplálkozást is. Az érdeklődők a tárlatvezetők segítségévek választ kaphattak arra a kérdésre, hogyan tudnak egészségtudatosabban élni – zárta a JMSZK munkatársa.

Vallner Bettina

2017. április 21., 18:40 szerző: Vallner Bettina fotós: Vallner Bettina

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...