Pápa

2017.08.18. 10:49

Major Roland a Pápai Mentőállomás új vezetője

Július elsejétől a közel negyedszázados szakmai múlttal rendelkező Major Roland tölti be a Pápai Mentőállomás vezetői posztját.

Polgár Bettina

Major Roland pályája kapcsán elmondta, bátyja is a mentőszolgálat berkein belül helyezkedett el, a tőle hallott történetek indították el ezen az úton. – Eldöntöttem, hogy a mentőknél szeretnék dolgozni, és 1993-ban megvalósult az álmom, amikor munkába álltam az Ajkai Mentőállomáson. Innen 1996 februárjában jöttem át Pápára, és azóta is a helyi mentőállomáson dolgozom mint mentő szakápoló – magyarázta.

– Amikor riasztást kapunk és megszólal a csengő, beülünk a mentőautóba, majd igyekszünk a legjobb tudásunk szerint ellátni a betegeket. A munka mellett folyamatosak a képzések, melyeken én is részt veszek, hogy többlettudást szerezzek – fejtette ki Major Roland.

Fotó: a szerző

Mint mondta, hivatása legnagyobb pozitívuma, hogy segíthet a bajbajutottakon. – Természetesen vannak olyan esetek, amiket nehezebb feldolgozni, de utána, ha adódik egy-egy sikerélmény, az átsegít a nehézségeken.  Előfordulnak olyan esetek is, amiket soha nem lehet elfelejteni, és végigkísérik az egész pályafutásunkat, de menni kell előre, csinálni kell tovább – hangsúlyozta.

– Nagyon sok sikeres újraélesztésben vettem részt, és már régóta az esetkocsin teljesítek szolgálatot. Jó érzés, amikor egy olyan beteg, akit újraélesztettünk, akár hónapokkal vagy évekkel később szembe jön velem az utcán, és a mai napig megállít, megköszöni, amit tettem – árulta el hivatása szépsége kapcsán Major Roland, aki az utóbbi nyolc évben az állomásvezető-helyettesi posztot is betöltötte a Pápai Mentőállomáson.

– Július elsejétől lettem állomásvezető, és egy új kihívásként tekintek a feladat elé. Ezzel a munkám szervezési és adminisztratív része több lett, azonban mentőgépkocsin is teljesítek szolgálatot, noha csökkentett óraszámban. Az elmúlt időszakban belerázódtam az új munkakörbe, és szerencsére pozitívak a visszajelzések, mind a vezetőség, mind a kollektíva felől – fogalmazott.

Major Roland kiemelte, Veszprém megyében a Pápai Mentőállomás végzi a második legtöbb vonulást éves szinten. – Leggyakrabban belgyógyászati megbetegedések miatt riasztanak minket, emellett jellemzőek a traumatológiai esetek, valamint a munkánk jelentős részét érinti a gyermekgyógyászat. Nyáron több ájult beteghez vonulunk a nagy melegben, télen pedig a csúszós utak miatt sok a végtagsérülés, a végtagtörés – magyarázta a Pápai Mentőállomás vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!