Pápa

2016.02.03. 14:33

Kultúrházak éjjel-nappal

A Kultúrházak éjjel-nappal programsorozathoz Veszprém megye több városa, intézménye is csatlakozik.

Balla Emőke

A Magyar Népművelők Egyesülete hirdette meg a Kultúrházak éjjel-nappal idei akcióját, melynek célja ráirányítani a figyelmet a közművelődési terek nyitottságára, az intézmények és szervezetek sokszínűségére, a helyi társadalomban betöltött közösségépítő szerepére. A művelődési házak, közösségi színterek a leggyakrabban felkeresett kulturális terek Magyarországon.

Veszprémben a Városi Művelődési Központ (VMK) hétvégi programot szervez. Február 5-én, pénteken délután öt órakor játszóház, táncház és hangszerbemutató lesz, este hat és nyolc órakor „A világ természeti csodái a Gerecsétől Új-Zélandig” című filmet vetítik. Szombat délelőtt fél tízkor séta indul az Agóra épülete elől, a résztvevők Nagyné Kozma Ildikó vezetésével a Berkenye tanösvény útvonalán sétálhatnak végig. Vasárnap délután két órakor a VMK csoportjai (Acro Dance SE, Lung C’uan Tao Kung Fu School, Hemo Modern Táncműhely, Gizella Nőikar és a Gerence Táncegyüttes) mutatkoznak be, a képzőművész körök alkotóival a nyitott műhelyben lehet találkozni.

A Balaton Method című zenés dokumentumfilmet délután négy órakor vetítik a színházteremben. A Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű rendezvénysorozat keretében Pápán február 5-én, pénteken 16 és 18 óra között a Vadvirág Néptáncegyüttes nyilvános próbáját tekinthetik meg az érdeklődők a Hollósy galériában, 17 órától pedig a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének Irodalmi Önképző Köre várja a látogatókat a Helyőrségi Művelődési Otthonban. Február 6-án, szombaton 10 órától sudoku- és keresztrejtvényfejtő bajnokságot rendeznek a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont (JMSZK) színházépületében, 13 órától a Grund Stúdió nyílt próbát tart a Városi Sportcsarnokban, 14.30-tól pedig farsangi mulatságon vehetnek részt a JMSZK-ban a legkisebbek. Február 7-én, vasárnap 16 és 19 óra között az S. K. Társulat nyilvános próbáját nézheti meg a közönség. A rendezvény kísérőprogramjaként a JMSZK-ban több kiállítás is várja az érdeklődőket.

Ajkáról a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ az eddigi évekhez hasonlóan most is csatlakozott a kezdeményezéshez. Február negyedikén a Csurgó Zenekar „Itt a farsang, áll a bál!” című gyermekkoncertje lesz, és a Lila akác nyugdíjas klub farsangi bálja. Másnap Csongrádi Kata: Férjem, S. Nagy István, A slágergyáros című könyvének dedikálással egybekötött zenés bemutatóját tartják a művelődési központ kiállítótermében. Február 6-án, szombaton Ajka környéke megismerése címmel Garamvölgyi Irén emléktúrát szerveznek a a Csurgó kúthoz, valamint workshopot tart a Bahar Hastánc Egyesület.A badacsonytomaji Tatay művelődési központnál hatodikán, szombaton kolbásztöltő verseny lesz baráti társaságoknak és családoknak. Kiszebáb égetés, télűző, zajkeltő hangszerek készítése, farsangi fánk sütése szerepel a programok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!