Pápa

2017.02.21. 20:40

A papok titkos élete

Pápa - Egy pap híd Isten és ember között. Senki fel nem foghatja, milyen csodálatos hatalom az, ha keresztelés által üdvözülést, gyónáskor vagy halál előtt bűnöktől való feloldozást adhat - vallja Aradi László atya, aki a Nyitott szívvel Isten tenyerén című programsorozat legutóbbi alkalmán vidám hangulatú, mégis komoly témájú előadást tartotta Szent Benedek-templomban.

Laskovics Márió

A pápai Szent István-plébánia egykori káplánja A papok titkos élete címmel tartott előadást a Szent Benedek-templomot megtöltő híveknek. A kissé provokatív címválasztással és magával az előadásával is arra hívta fel a figyelmet, hogy a papok életének nagyobbik része nem a hívek szeme előtt zajlik. Kiemelte: a papok hivatása arról szól, hogy egész életükben mindig Krisztust kell képviselniük, nem csak a templomban és az emberek között.

Aradi László atya a cölibátus témáját is érintette előadásában
Fotó: Pintér Ádám

- Akkor is pap vagyok, amikor otthon, a magányban, vagy a barátaimmal vagyok. Mi is emberek vagyunk, ugyanúgy szükségünk van pihenésre, barátaink társaságára, hogy feltöltődjünk, szórakozzunk. Egy pap is lehet fáradt, beteg, nekünk is jólesik, ha néha megkérdezik, hogy vagyunk. Emellett van egy olyan része is a katolikus papok életének, ami az Isten kizárólagos jelenlétében, csak rá tartozó módon, az imádságban, az elcsendesedésben történik. Mint ahogyan a házasságban is csak a házastárs lát bele a másik életébe - mutatott rá előadásában a cölibátus témakörét is érintő, 2016 augusztusa óta Bakonyszombathelyen és filiáin - Kerék-telekin, Rédén, valamint Bakonybánkon - szolgáló fiatal plébános, aki mindig szívesen jön Pápára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!