Pápa

2017.08.13. 19:00

Közösségszervezésre is jut pénz

PÁPA - A város önkormányzatának újabb pályázata kapott pozitív elbírálást, így pedig már 6 milliárd 120 millió 125 ezer forintot nyert el Pápa a Terület- és Településfejlesztési Program (TOP) kiírásain - jelentette be Áldozó Tamás polgármester a városházán.

Polgár Tibor

A városvezető emlékeztetett: Pápa az első körben 14 pályázatot nyújtott be a TOP kiírásaira. Ezek közül egyet visz-szavontak, kettőt elutasítottak, egynek még várják a kihirdetését, tízről pedig már tudni lehet, hogy sikeres volt. A tizedik nyertes pályázat kulturális, illetve közösségi terek infrastrukturális fejlesztésére, valamint közösségszervezésre irányul, és abból a szempontból eltér a többitől, hogy két ütemből álló projektről van szó, amelynek most az első részéről érkezett meg az értesítés - tájékoztatott Áldozó Tamás.

- Ez egy olyan pályázat, aminek a végrehajtási módja különbözik az eddig pozitívan elbírált kilenc pályázatétól, hiszen ezt egy helyi akciócsoport kulcsszereplésével fogjuk végrehajtani. Az akciócsoportot tizenegy intézmény, civil szervezet és gazdasági társaság hozta létre. Ez az akciócsoport nyert most 51 millió 125 ezer forintot, az igényelt támogatás felét, a helyi közösségfejlesztési stratégia kidolgozására - foglalta össze a polgármester. Mint mondta, a stratégia kidolgozását és elfogadását követően az akciócsoport pályázatot tud kiírni egy 400 millió forintos keretre, ami a pályázat második ütemét jelenti. Ez az összeg a megpályázott támogatásnak szintén az 50 százaléka.

- A kidolgozandó stratégia célja, hogy kulturális és közösségi terek infrastruktúráját javítsa, valamint ennek segítségével a helyi közösségszervezésben aktívan közreműködjön - közölte Áldozó Tamás. Hozzátette, ezen túl már csak egy pályázat kihirdetésére vár a város, ez pedig egy 300 millió forintos projekt, ami önkormányzati épületek energetikai felújítását tenné lehetővé. Ezek között például a városi könyvtár és a sportcsarnok energetikai fejlesztése is szerepel.

- Jelen állás szerint 6 milliárd 120 millió 125 ezer forintot nyertünk el a TOP-os pályázati kiírásokon - emelte ki Áldozó Tamás. Megjegyezte, készül egy kiadvány, mely az első körös pályázatokról tájékoztatja majd a lakosságot, és amit augusztus végéig eljuttatnak a pápaiakhoz. Ezt követően szeptember hetedikére terveznek egy közmeghallgatást, ahol várják a helyiek véleményét a projektekről.

A polgármester sajtótájékoztatóján elhangzott, a város készül a második körös pályázatok benyújtására, amiknek augusztus 15. a határideje. Ehhez kapcsolódóan például folytatni szeretnék a Zöld város programot, és új orvosi rendelőt alakítanának ki az Erzsébetvárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!