Pápa

2016.09.27. 19:45

Gyermekeket támogató alapítvány kapta a főzőverseny bevételét

Pápa - Az idei esztendő városrészi napjainak sora a Vajda Péter-lakótelepi nappal zárult, melyen 230 ezer forint adomány gyűlt össze jótékony célra.

Babos Petra

A program a városrészi napok jól megszokott forgatókönyve szerint zajlott, így kora reggeltől vidám társaságok népesítették be a bölcsőde és a játszótér környékét, hogy összemérjék gasztronómiai jártasságukat. Baráti csapatok, munkahelyi közösségek, intézmények és civil szervezetek tagjai láttak neki a főzésnek, s ki pörköltet, ki gulyást, ki ragus ételt főzött a zsűri ízlésének elnyerése reményében.

A főzőversennyel párhuzamosan délelőtt a gyermekeknek és a családoknak szórakoztató programokat kínáltak a szervezők a Vajda Péter-lakótelepen. A bölcsőde udvarán kézműves-játszóház várta az ügyes kezű gyerekeket, emellett lehetőség nyílt lovas kocsikázásra, volt ugrálóvár, valamint portrérajzoláson is részt lehetett venni Mező Lászlóné jóvoltából.

Az Egyesített Szociális Intézmény csapata csülökfagyit készített, amivel a második helyet szerezték meg a jótékonysági főzőversenyen. Az ételekért fizetett összegekből befolyt pénzt a Vajda Péter-lakótelepi Gyermekekért Alapítványnak ajánlottak fel.

Amire a bográcsok kiürültek, a zsűri is meghozta döntését a legjobb ételekről. Horváth Orsolya, a zsűri elnöke elégedett volt mind a 13 csapattal, hiszen elmondása szerint nagyon ízletes ételeket készítettek, amelyek változatosak is voltak. Az ítészeknek nem volt könnyű dolguk a legjobb étel kiválasztásában, de végül egyetértésben hozták meg végső döntésüket.

Mindezek alapján a harmadik helyezettnek járó díjat a tűzoltóság csapata vehette át, a második helyen pedig az Egyesített Szociális Intézmény gárdája végzett csülökfagyijával. Győztesnek a Helltherm Bt. csapatának főztjét hirdették ki, ami babgulyás volt. Karácsony Lászlótól megtudtuk, csapatuk idén már a negyedik főzőversenyen vesz részt jól bevált titkos receptjükkel, ami ezúttal is nagy sikert aratott.

A díjátadón az is kiderült, hogy az elkészített ételekért 230 ezer forint adomány gyűlt össze a rendezvényre ellátogatók jóvoltából. Ezt a pénzt idén a Vajda Péter-lakótelepi Gyermekekért Alapítványnak ajánlották fel. Az összeget Áldozó Tamás polgármester és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő adta át Berkes Béláné alapítványi elnöknek.

Az adományt Berkes Béláné alapítványi elnök vette át

- Nagy öröm számomra, hogy idén az alapítványunk kapta a jótékonysági főzőversenyből befolyt összeget, ugyanis a szervezetünk anyagi forrása elfogyott. Azonban a jó célok megvalósítását folytatni kívánjuk. Szeretnénk a Vajda-lakótelepi hátrányos helyzetű családokból továbbtanuló gyermekek ösztöndíját támogatni. Természetesen az alapítvány kuratóriuma összeül majd, s együtt döntünk a szép összeg további sorsáról - jegyezte meg Berkes Béláné.

A jó hangulatú délelőtt során felléptek a Vajda Péter-lakótelepi Óvoda Szivárvány csoportjának apróságai is. A délutáni programokat a Zsoodance lendületes bemutatója nyitotta, majd a Holle Anyó Színház varázsolt mesevilágot a színpadra. A műsort a Munkácsy Zenestúdió fellépése, valamint a Vadvirág Néptáncegyüttes és utánpótláscsoportjainak látványos fellépése színesítette.

A kora esti órákra megtelt a Vajda-lakótelepen felállított fesztiválsátor. A szép számban egybegyűlteket Áldozó Tamás köszöntötte. A polgármester elmondta, a Vajda Péter-lakótelepi nap a várakozásoknak megfelelően, remekül sikerült, jó időben főzhettek
a csapatok és szórakozhattak a környéken élők.

- Az országban kevés településen tartanak városrészi napokat. Talán Pápa az egyetlen ilyen város. Ez egy kiváló alkalom arra, hogy az adott városrészben élők találkozzanak, kicsit megpihenjenek, beszélgessenek, együtt főzzenek egy jótékony cél érdekében. Úgy gondolom, ez fontos, erősíti a városrészi összetartozás tudatát. Ezt folyamatosan biztosítani kell a pápaiaknak - hangsúlyozta Áldozó Tamás. Hozzáfűzte, egészen biztos, hogy jövőre is megszervezik ezeket a jó hangulatú közösségépítő programokat.

Este Árvai Kristóf Titusz freestyle-bemutatójára, a Rebel-Lion Tánc-Sport Egyesület pörgős táncaira tapsolhatott a közönség, melynek tagjai Oláh Gergő koncertje után DJ Béci nosztalgiabuliján szórakozhattak késő estig.

Az Egyesített Szociális Intézmény csapata (fent) csülökfagyit készített, amivel a második helyet szerezték meg a jótékonysági főzőversenyen. Az ételekért fizetett összegekből befolyt pénzt a Vajda Péter-lakótelepi Gyermekekért Alapítványnak ajánlottak fel. Az adományt Berkes Béláné alapítványi el-nök (balra) vette át




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!