Pápa

2017.04.26. 15:20

Kovács Zoltán: Magyarország függetlensége a tét

Pápa – Már közel 400 ezren kitöltötték és visszaküldték a nemzeti konzultációs kérdőívet, amely segíthet megőrizni Magyarország függetlenségét – hangsúlyozta Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő.

Polgár Tibor

A kormánypárti politikus a pápai Fidesz-irodában tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, a nemzeti konzultációban való részvétel azért különösen fontos, hogy a kérdőívek általi véleménynyilvánításon, támogatáson keresztül hazánknak minél több muníciója legyen a Brüsszellel szemben vívott függetlenségi harcban. – Nem először kell csatába szállni Brüsszellel a magyar autonómiáért. A brüsszeli bürokrácia globalista érdeket, multiérdeket, valamint az erőteljes, nagy államok érdekeit képviseli a nemzetállamokkal szemben – jelentette ki Kovács Zoltán.

Fotó: Polgár Tibor

Mint mondta, Brüsszel szeretné átvenni a döntés jogát eddig nemzeti hatáskörbe tartozó több kérdésben is, ezek közül az egyik legfontosabb a migránskérdés. A jogi határzárat és a fizikai kerítést egyaránt lebontanák, hogy megismétlődjön a korábbi migrációs nyomás, amikor százezrek rohantak végig az országon. Ezzel akarják megoldani a demográfiai problémát és a munkaerőhiányt, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a migránsok nem a munkahelyekre hajtanak, hanem a jóléti államok szociális segélyeire, a bérlakásokra – fejtegette az országgyűlési képviselő.

– A másik fontos kérdés a külföldi támogatásokból működő, úgynevezett civil szervezetekkel kapcsolatos. Ezek nem a klasszikus értelemben vett polgári, civil szerveződések, hanem politikai tömörülések, csoportok, melyek erőteljesen hangoztatják a véleményüket többek között a migránspolitikában. Magyarország kormánya az országot védi, a Soros György milliárdos által pénzelt szervezetek pedig ennek az ellenkezőjét teszik, ezért az átláthatóságuk rendkívül fontos – fogalmazott Kovács Zoltán. Hozzátette, ma több mint 4,5 millióan dolgoznak Magyarországon, a munkahelyteremtés sikeres, azonban a kormány munkahelyteremtő intézkedéseit ugyancsak felül kívánja vizsgálni Brüsszel, csakúgy, mint a közelmúlt adócsökkentéseit, amely az ezekkel kapcsolatos döntéseket szintén kivenné a nemzetállami jogkörből.

A területi közigazgatásért felelős államtitkár felhívta a figyelmet: a választópolgárok május 20-ig mondhatják el a véleményüket a nemzeti konzultációs kérdőíveken keresztül, azokat levélben, illetve az interneten visszaküldve. Eddig csaknem 400 ezren töltötték ki a dokumentumot, közel 50 ezren elektronikusan, a világhálón. Kovács Zoltán megjegyezte, hamarosan a lakossággal való személyes találkozásokon alapuló konzultációt is megkezdik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!