Pápa

2016.08.16. 19:40

Készülődés az óvodakezdésre

Pápa - Szeptember közeledtével sokat hallani arról, mennyibe kerül a családok számára az iskolakezdés, azonban sokan talán nem is gondolnak arra, hogy az óvodába járó kisgyermekek családjainak is tartogat kiadásokat a nyár vége.

Pintér-Papp Eszter

Mindkét részről érintett lévén tudom, hogy az iskolakezdés lényegesen több kiadással jár, de lássuk be, az óvodások felszerelésének beszerzése sem olcsó mulatság. A kicsiknek biztosan szükségük lesz egy vállfás óvodai zsákra, ami mellé sok helyen kérnek még külön tornazsákot és egy kis szütyőt a hálóruha számára. Mindezeket az ügyesebb kezű anyukák és nagymamák saját kezűleg is el tudják készíteni, ám boltban vásárolva a mintától, mesehőstől és anyagtól függően több ezer forintba is kerülhetnek.

Az oviban valószínűleg kérnek majd egy benti és egy udvari cipőt, emellett előfordulhat, hogy külön tornacipőt és tornaruházatot is kérnek az óvónénik. A három cipő és a tornaruha a legolcsóbb helyen vásárolva is elkerüli az ötezer forintot, ha azonban jobb minőségű, tartósabb lábbelit vásárol a család, akár a több tízezres nagyságrendet is elérheti a cipőkre fordított összeg. Fogkefét, fogkrémet és kicsi kéztörlő törölközőt is be kell szerezniük a szülőknek, és szinte minden intézmény kér WC-papírt, szalvétát, papír zsebkendőt, valamint folyékony szappant a tanév elején. Mindezeken túl rajzmappára, rajzlapra és írólapra is szükség lehet. Az alváshoz külön hálóruhát kell vinniük a gyerekeknek, és vannak óvodák, ahol az ágyneműhuzatról is a szülőknek kell gondoskodniuk. Ezek a legolcsóbb üzletekben is ezrekbe kerülhetnek, ha azonban a felkapott mesehősökkel díszített darabokat választja a szülő, bizony mélyebben kell a zsebébe nyúlnia.

A nyár végének közeledtével Pintér Máté és Pintér Keve már készül az óvodakezdésre. Mindketten a Nátuskerti Óvodába járnak. Fontos, hogy a kicsiket a nekik tetsző felszereléssel indítsuk útjukra  Fotó: Pintér-Papp Eszter

Az imént felsoroltakra általában szüksége van egy óvodába induló apróságnak. Összességében ezek is több tízezer forintba kerülhetnek, és persze nagyon fontos, hogy a kicsiket a nekik tetsző felszereléssel indítsuk útjukra. Viszont ami ennél is fontosabb, hogy az oviban meleg, szerető közeg fogadja gyermekeinket, hiszen tudni azt, hogy nap mint nap jó kezekben hagyjuk kincseinket, megfizethetetlen.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!