Pápa

2016.02.11. 20:55

Jóval több igénylést vártak a kommunális adó alóli mentességre

Pápa - A települési lakhatási támogatás kérelmének beadási határidejével együtt lezárult a kommunális adó alóli mentesség kérelmezésének első szakasza. A számok azt mutatják: az előzetesen vártnál jóval kevesebben igényelték az újonnan bevezetett adónemmel szembeni mentességet.

Polgár Tibor

Az adóbevételek tervezésekor az önkormányzatnál úgy számoltak, hogy a 12 663 pápai háztartásból befolyó kommunális adó összege 150-160 millió forint lesz - mondta el Áldozó Tamás, Pápa polgármestere. Hozzátette, mintegy háromezer háztartásról gondolták úgy, hogy igényelni fogja a kommunális adó megfizetése alóli mentességet. Úgy vélték, nagy részük a lakhatási támogatással együtt teszi ezt meg. - Ezzel szemben a 2015-ös igénylésekhez képest idén mindössze hatvannal több érkezett, így 456 család kaphat lakhatási támogatást, amivel egyúttal mentesül a kommunális adó megfizetése alól - közölte a városvezető.

Áldozó Tamás polgármester szerint az idei évben ezer alatt lesz a kommunális adó megfizetése alóli mentességet kapó háztartások száma (fotó: Polgár Tibor)

Áldozó Tamás megjegyezte: a tervezett kommunálisadó-bevételből ez közel hétmillió forint kiesését jelenti. - Tehát úgy is tekinthetjük, hogy a pápai önkormányzat ezzel az összeggel támogatja az érintett háztartásokat - fogalmazott. Az egyedülállók, az ápolási díjban részesülők, illetve azon családok, amelyek magasabb összegű családi pótlékra vagy személyi járadékra jogosultak, március 31-éig kérelmezhetik a kommunális adó megfizetése alóli mentességet. A polgármester szerint az idei évben ezer alatt lesz a kommunális adó megfizetése alóli mentességet kapó háztartások száma.

Címkék#pápa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!