Pápa

2016.09.25. 18:25

A helyi kórház gyermekosztályának és állatvédőknek gyűjtöttek

Pápa - Motorzúgás töltötte be szombaton délelőttől kora estig a Petőfi Sándor Gimnázium melletti füves területet. Több mint 150 autó és tulajdonosa, valamint több száz érdeklődő érkezett az ország több pontjáról és Szlovákiából a magánkezdeményezésként megvalósult Jótékonysági márkafüggetlen autóstalálkozóra.

Pintér Ádám

Torbó János, a program egyik szervezője lapunk kérdésére elmondta, az elmúlt évben a Pápai Játékfesztivál idején már volt egy hasonló rendezvény, most azonban önálló programként szervezte meg a találkozót egy lelkes társaság. (Név szerint: Hajas Ildikó, Horváth Lívia, Sári Petra, Szalóky Helga, Berkes Gergely, Kurai Ádám, Mayer Dávid, Mayer Sándor, Polgár Tibor, valamint Torbó János.)

Fotó: Pintér Ádám

A szervezők, amellett, hogy találkozási lehetőséget biztosítottak a négykerekűek kedvelőinek, számos szórakoztató programról is gondoskodtak. Így rendeztek többek között autó-szépségversenyt, illetve felnikitartó, hangnyomás- és hengerfejhajító versenyt. Továbbá a felnőtteknek sörivó, míg a gyermekeknek almaléivó versenyt is tartottak.

Az autóstalálkozó mindezek mellett jótékony célokat is szolgált.

A tombola, valamint a hangnyomásverseny bevételéből befolyt 120 ezer forintot a pápai Gróf Esterházy Kórház gyermekosztályának ajánlották fel a szervezők. Emellett pedig a Második Esély Állatmentő Csoport számára 160 kilogramm állateledelt gyűjtöttek össze a rendezvény ideje alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!