Pápa

2016.10.27. 20:05

Perutz FC: A labdarúgásban a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat

Keserédes fél hónap van a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Perutz FC mögött, hiszen az ősz mérkőzésén 3:1-es vereséget szenvedtek hazai pályán a Balatonfüredtől. A kudarcot követően a pápaiak Várpalotára utaztak, ahol sikerült a javítás: 3:1-es győzelmet arattak. A két találkozót Marton Miklós vezetőedzővel értékeltük.

Polgár Szilárd

- A Balatonfüred ellen én sem ezt az eredményt vártam, sajnos ez így alakult - mondta kissé keserűen Marton Miklós. - Ellenfelünk nem érdemelte meg a győzelmet, mert a második félidőben végig antifutballt játszottak. A vendégek teljesen visszaálltak védekezni, csak a célfocit erőltették. Nem viszi előre a labdarúgást, ha a csapatok így beállnak bekkelni, és nem vállalják fel a nyílt játékot - fűzte hozzá a Pápai Perutz FC vezetőedzője.

- Valóban csak ennyi hiányzott a pápai sikerhez?

- A helyzeteinket sem tudtuk értékesíteni, újra rossz döntéseket hoztunk. A ziccereket be kell rúgni, mert a kihagyott lehetőségek megbosszulhatják magukat. Ráadásul két óvodás gólt kaptunk, amit nem szabad. A harmadik bekapott gólunkat már nem is számolom, hiszen mondtam a kapusunknak, hogy menjen fel a tizenhatosra, mert ha ezt a szögletet nem értékesítjük, nem lett volna esélyünk az egyenlítésre. Nincs mese, menni kell tovább, tavasszal nyernünk kell Balatonfüreden.

A Perutz FC labdarúgóinak eredményesebbnek kell lenniük az ellenfél kapuja előtt, ha a rangadókat is meg szeretnék nyerni a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban. A cél továbbra is a feljutás
Fotó: Polgár Szilárd

- Mi hangzott el a mérkőzés után az öltözőben? Egyáltalán mi a tanulsága a találkozónak?

- Alaposan kielemeztük a mérkőzést. Úgy láttam, a párharcokban a Balatonfüred jobban odatette magát. Ilyen összecsapásokon agresszívebben kell játszani, főleg hazai pályán. A játékosok nem merték vállalni a felelősséget, ennek aztán vereség is lett a vége. Különösen fájó, hogy itthon kaptunk ki.

- A Balatonfüred elleni vereségre talán orvosság a Várpalotával szembeni idegenbeni siker.

- Nehéz mérkőzés volt, nagyon mély talajon fociztunk. Egy vesztes csata után, kicsit önbizalomhiányosan mentünk Várpalotára. Vezettünk, aztán egy butaság után az ellenfél kiegyenlített. Ám végül két gólt is lőttünk, viszont újra sok ziccert kihagytunk. Erőben lefocizunk mindenkit, de jobban kellene koncentrálni. Értékes győzelmet arattunk, szerintem Várpalotán nem sokan fognak nyerni.

- A hétvégén újra a Perutz Stadionban lép pályára a csapat, a Pét lesz az el-lenfél.

- Szeretnénk kiszolgálni a hazai közönséget, ez legutóbb nem sikerült. A Pét nagyon sokat változott az elmúlt időszakban, most az eredményeik nem olyan jók, azonban minden meccs más. Ráadásul minden találkozót nehézzé is tudunk tenni saját magunknak, ugyanakkor remélem, nem így állunk hozzá a meccshez, és nem lesz probléma szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!