Pápa

2016.08.17. 20:20

Jó úton jár a tavalyi esztendő őszén megalakult pápai mazsorettcsoport

Pápa - Túl van az első évadán a JMSZK Gyémántvirág Mazsorettcsoportja. A nyári szünet idején van, aki táborban fejleszti tovább tudását, a csoport vezetője pedig az aktuális feladatok mellett készül a következő évre.

Molnár Tímea

Végh Adrienn kezdeményezésére indult újra útnak Pápán a mazsorettek képzése. Ahogyan korábban, most is a JMSZK keretein belül kezdte el működését a csoport 2015 őszén. Óvodásoktól középiskoláskorú lányokig voltak jelentkezők, a csoportvezető mindenkit fogadott, és egyáltalán nem megszokott módon egy rendkívül vegyes életkorú csapattal kezdett el dolgozni. Sajátos pedagógiai munka volt ez, a nehézségek mellett az
előnyök is megmutatkoztak, mivel a picik számára az idősebbek példát jelentettek, nagy húzóerővel bírtak - mondta Végh Adrienn a csoport munkájának értékelésekor.

Hozzátartozik ehhez az is, hogy tanítványai közül mindössze egy lánynak voltak korábbról mazsorettismeretei, a többiek mind újoncok voltak. A vegyes csoport miatt a koreográfia is külön feladatot ad, a színpadképet ugyanis úgy kell megkomponálni, hogy a csöppségek és a tinilányok jól mutassanak egymás mellett - tette hozzá Adrienn.

A JMSZK Gyémántvirág Mazsorettcsoportjának fiatal tagjai nagyon jó közösséget alkotnak Fotó: JMSZK

A tavaly októberben indult csoportnak évad végén két távozója volt, egy lány szeptemberben egyetemre megy, egy pedig cserediákként tartózkodott Pápán, és a tanév végén hazautazott Olaszországba. Ezért feltétlenül szükséges a létszámbővítés - jegyezte meg a gyémántvirágok vezetője. Erre jó lehetőséget kínálhat a JMSZK nyári tábora, amelybe a csoport tagjain kívül külsősök is jelentkeztek.

A mazsorettek mögött ott áll a város és a szülői támogatás, így szerezték be például a mazsorettbotokat, a pompo-mokat, a zászlókat, és a fellépőruhák is ennek köszönhetően készültek el. A Gyémántvirág csoport bemutatkozott a Pápai Játékfesztiválon, valamint a sárvári fúvóstalálkozón. Utóbbin olyan nagy sikert arattak, hogy az egyik országos kereskedelmi televízió magazinműsorának tudósításába is bekerültek - mesélte mosolyogva Végh Adrienn. Az évad során megállapodás született arról is, hogy együttműködnek Pápa Város Fúvós-zenekarával. A közös munkát megkönnyíti, hogy a zenekar karnagya, Horváth Adrián tagja a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnökségének.

A pápai mazsorettek szívesen fogadják az új jelentkezőket  Fotó: JMSZK

A kis csoport nagyon jó közösség, a lányok a munkában fegyelmezettek, de jelen van a könnyedség is. Nem egy alkalommal meseolvasást is beiktatnak az egyes foglalkozások menetébe. A tagok viselkedésében, személyiségében pedig már felfedezhető a mazsorettekre jellemző belső szépség és harmónia, amelynek érvényre juttatása alapvető - véli Adrienn.

A Gyémántvirág Mazsorettcsoport vezetőjének álma az, hogy tanítványai megtanulják a Jacob de Haan műve, a Concerto D amore dallamaira elképzelt koreográfiát, és egy érzelmes, látványos produkció birtokában legyenek, amellyel bárhol megérintik majd a közönség szívét. Ezért sokat kell még dolgozni, de a befektetett munka megéri - zárta beszélgetésünket a sikerben bízva Végh Adrienn.

 

Címkék#mazsorett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!