Pápa

2017.06.22. 09:54

Istenbe vetik bizodalmukat

Pápa - A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma tanévzáró istentiszteletét vasárnap tartották a református templomban, ahol Köntös László lelkészi főjegyző hirdetett igét a tudás átörökítéséről.

Laskovics Márió

Szenvedélyes szónoklatában a mai kor kényszeres újdonság iránti vágyát az eredetiség valódi értelmével állította szembe.

Köntös László lelkészi főjegyző a tudás átörökítéséről, az Istenbe vetett bizalomról hirdetett igét

- Keressük a kincset, a titkot, a megváltó, megvilágosító üzenetet, azt feltételezve, hogy amire vágyunk, az szükségszerűen valami új, más kell, hogy legyen. Az eredetiség viszont épp abban van, hogy elég volt már a minden áron újat akarásból, a nagyotmondásból, a polgárpukkasztásból, a meghökkentésből, a szépen becsomagolt semmiből. Abból a szemfényvesztésből, hogy minden ócskaságot újdonságként akarnak eladni – hangsúlyozta.

Gránásiné Bácsi Tünde igazgató megköszönte mind a tanárok, mind a diákok tanévi, felújítások közbeni helytállását

A prédikátor felhívta a figyelmet, hogy a vágyva vágyott üzenet lehet régi is, csak fel kell fedezni: - Tudja meg ezt a jövő nemzedék, a születendő fiak, és ha felnőnek, beszéljék el fiaiknak, hogy Istenbe vessék bizalmukat! - idézte a Bibliából, hozzátéve: - A titok abban rejlik, át tudjuk-e élni az Istenbe vetett bizodalom üzenetét. Aki tényleg Istenre meri bízni önmagát, az rá fog döbbenni, hogy ez a legtöbb, amit ebben az emberi életben kapni lehet!

A tanári kar virággal köszöntötte Kovácsné Orbán Magdolna és Kovácsné Kovács Margitka (balra) nyugdíjba vonuló kollégáit

Gránásiné Bácsi Tünde tanévzáró beszédében hálát adott a Teremtőnek, hogy az iskolaépület felújításának nehéz idejében megtartotta az intézmény működését, illetve megköszönte az anyagi hozzájárulásokat, valamint mind a tanárok, mind a diákok helytállását.

Mayerné Pátkai Tünde adta át a tanév végi jutalmakat, jobbra az iskola hat kitűnő tanulója

Az intézmény két nyugdíjba vonuló munkatársát virággal köszöntötték. Luca Levente bölcsességre intő szavalatát követően Mayerné Pátkai Tünde adta át az iskolai jutalmakat. Hatan kitűnő, tizenhatan pedig jeles bizonyítványnak örültek. Majd különböző ösztöndíjak kiosztásával zárták be a tanévet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!