Pápa

2016.09.26. 12:10

Mit tegyek, ha megtámadnak? Önvédelmi tanfolyam indul nőknek

Pápa - Újabb ingyenes női önvédelmi tanfolyam indul október 11-étől a Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület, a Pápai Rendőrkapitányság, valamint a városi önkormányzat együttműködése révén.

Polgár Bettina

Pintér Péter, a Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület elnöke rámutatott, három hónappal ezelőtt fejeződött be az első ingyenes női önvédelmi tanfolyamuk, a hatalmas sikerre való tekintettel (legutóbb két nap alatt belet a létszámkeret) úgy döntöttek, újra lehetőséget biztosítanak a térítésmentes képzés iránt érdeklődőknek. A hatalkalmas női önvédelmi tanfolyam óráit október 11-étől minden kedden 18 és 19 óra között tartják a Türr István Gimnázium Fő utca 10. szám alatti tornatermében.

Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója hangsúlyozta, kapitányságuk kiemelt feladatának tekinti a bűnmegelőzést és az áldozatvédelmet.

– Mindenkit arra buzdítunk, bátran jelentkezzen erre a tanfolyamra, különösen akik olyan munkahelyen dolgoznak, ahol esetleg vagyon vagy személy elleni támadás áldozataivá válhatnak: a kiskereskedelmi egységekben bolti eladóként dolgozók, a dohányboltok alkalmazottjai, illetve butikok és az ékszerüzletek eladói. Emellett olyan hölgyek számára is ajánlott a részvétel, akik gyakran járnak hétvégén szórakozni, vagy éppen három műszakban dolgoznak, és emiatt elkerülhetetlenül sötétedés után, napkelte előtt is közlekednek – javasolta a kiemelt megelőzési főelőadó.

Pintér Péter, a Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület elnöke és Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes
Fotó: Vallner Bettina

Mint mondta, a korábbi tanfolyamon a pápai kapitányság munkatársai szerepet vállaltak az önvédelmi fogások bemutatásában, valamint tájékoztatták a résztvevőket a jogos védelmi helyzetről és arról, hogy egy esetleges támadás alkalmával meddig lehet elmenni a védekezés terén, továbbá melyek azok az eszközök, amelyeket védekezés céljából maguknál hordhatnak a hölgyek. Császárné Elek Veronika kiemelte, elemellett a női önvédelmi képzés során szót ejtettek arról is, hogyan előzhető meg, hogy támadások, illetve vagyon elleni bűncselekmények áldozatává váljunk.

Pintér Péter hozzáfűzte, a Pápai Rendőrkapitányság munkatársainak tájékoztatói mellett a nagy hangsúlyt fektetnek valósághű szituációk feldolgozására, illetve a támadást megelőző szituációk felismerésre, és azok lehetőség szerinti megoldására, emellett pedig ismét fontos kulcsszó lesz a megelőzés és a helyzetfelismerés.

Az érdeklődők a Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület honlapján jelentkezhetnek a tanfolyamra az 55 fős létszámkeret erejéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!