Pápa

2016.08.22. 15:44

Így lehet bejelentést tenni parlagfűügyben

Pápa - Parlagfű észlelése esetén szóban vagy írásban is tehetünk bejelentést a Pápai Polgármesteri Hivatalban, illetve a városgondnokságon.

Polgár Bettina

Unger Tamás pápai alpolgármestertől megtudtuk, a vonatkozó kormányrendelet értelmében a földhasználó köteles az adott év június 30-ig az ingatlanon a parlagfű végbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani. Hozzáfűzte, ennek megfelelően a parlagfű irtásával valamennyi földhasználónak, akinek az ingatlanán az megjelenik, foglalkoznia kell.

Fotó: Vallner Bettina

Pápa város közterületein a városgondnokság feladata a parlagfű irtása. - A parlagfű elleni védekezés elmulasztása esetén belterületen a települési önkormányzat jegyzője, külterületen a növény- és talajvédelmi feladatkörében eljáró megyei kormányhivatal közérdekű védekezést rendel el. A közérdekű védekezés elvégzésére minden évben vállalkozási keretszerződést kötünk, ebben az esetben a vállalkozótól rendeljük meg a munka elvégzését - ismertette Unger Tamás.

Az alpolgármester megjegyezte, parlagfűügyben szóban vagy írásban is lehet lakossági bejelentést tenni a Pápai Polgármesteri Hivatalban, de akár a városgondnokságon is. Az idei évben a polgármesteri hivatalba konkrét lakossági bejelentés augusztus közepéig még nem érkezett.

- A parlagfű az elhanyagoltabb, gondozatlan területeken jelenhet meg nagyobb koncentrációban. Jelenleg nem rendelkezünk információval arról, hogy a város valamely területén a parlagfű nagyobb koncentrációban lenne jelen, és azt sem tapasztaltuk, hogy az idei év esősebb időszakai miatt nagyobb mennyiségben fordulna elő ez a növény - zárta gondolatait Unger Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!