Pápa

2016.09.30. 20:12

Hamuban sült pogácsa és csengő barack

Pápa - Szóló szőlő, mosolygó alma és csengő barack is üthette a markát azoknak a gyermekeknek, akik részt vettek a Pápai Jókai Kör által szervezett mesepiac nevű rendezvényen.

Polgár Bettina

Török Judit, a Pápai Jókai Kör elnöke lapunknak nyilatkozva kifejtette, a magyar népmese napja adta a rendezvény megszervezésének apropóját. Mint mondta, ugyan első alkalommal rendezték meg a mesepiacot, és a továbbiakban szeretnének hagyományt teremteni a legfiatalabb korosztály képviselőinek örömét, kikapcsolódását szolgáló programmal.

- Civil szervezetünk Jókai Mór nevét viseli, aki szintén nagy mesemondó volt, ráadásul Pápa városához is több szállal kötődött - mutatott rá Török Judit. - Szerettünk volna a gyermekeket egy élettel teli esemény keretében még közelebb hozni a mesék világához. A régi öregjeink sokat meséltek, és célunk ezt a szép hagyományt továbbvinni - hangsúlyozta a Pápai Jókai Kör elnöke.

Az égiek is kegyükbe fogadták a mesék világába kalauzoló programot: a napsütéses időben szépszámú érdeklődő látogatott el az eseménynek otthont adó Fő térre. A résztvevőket Szabó Szilárd, a mesepiac kisbírója köszöntötte. A fiatalokat egyebek mellett közös mesélés, kvíz, tánc-ház, mondókázás és terülj-terülj asztalkám is várta, ahol a meséléssel szerzett tallérjaikat hamuban sült pogácsára, szóló szőlőre, mosolygó almára, illetve csengő barackra válthatták - ahogy az a népmesékben is meg van írva.

A rendezvényre ellátogatók magukkal hozhatták feleslegessé vált mesekönyveiket, ifjúsági regényeiket, melyeket másik kötetekre válthattak. A mesepiacon a gyermekek öreg nénével és természetesen az őzikéjével is találkozhattak, akivel közös fotót készíthettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!