Pápa

2017.03.27. 18:21

Figyeljünk egymásra! Négynapos plébániamissziót tartottak verbitákkal

Pápa - Krisztus, a világ világossága fényét kellene továbbsugároznunk embertársainknak - fogalmazott Márfi Gyula veszprémi érsek a pápai Szent Anna-plébánia által életre hívott misszió záró szentmiséjén.

Laskovics Márió

A világ különböző országaiból érkezett verbita missziós papok és szerzetesek közreműködésével szervezett a Szent Anna-plébánia négynapos plébániai missziót, amit Márfi Gyula főcelebrálásával rendezett szentmisével zártak le a zsúfolásig megtelt Szent József-kápolnában.

Szentbeszédében az érsek a keresztény felelősségvállalást hangsúlyozta, Jézus korának és a jelenkor sötétségeit, erkölcsi visszásságait párhuzamba állítva. - Krisztus, a világ világossága fényét kellene továbbsugároznunk embertársainknak! Mindenkire meg kell próbálnunk jó hatással lenni, mert egy közösségnek vagyunk a tagjai - emelte ki Márfi Gyula.

Márfi Gyula veszprémi érsek (balra) a négynapos pápai verbita misszió záró szentmiséjén a helyi Szent József-kápolnában
Fotó: Laskovics Márió

- Egy ilyen misszió azért is jó, mert láthatjuk azt, hogy az Európában krízisben lévő hitünk él más országokban, s ezáltal megéljük az egyház egyetemességét. A misszió célja, hogy az emberekben tudatosítsa a keresztény mivoltukat, illetve azt, hogy mi is misszionáriusok vagyunk a magunk környezetében.

Felelősek vagyunk egymásért, mindenkiért, akivel kapcsolatban állunk - nyilatkozta a veszprémi érsek, aki a szentmise végén megáldotta a Szent József-kápolna missziós keresztjét, és beleszegezte a 2017-es évszámot.A pápai Szent Anna-plébánia életében az idei előtt kétszer volt az evangélium hirdetését szolgáló misszió, 1942-ben és 2010-ben, hét éve szintén a verbita szerzetesrend látogatott el a városba. Idén tizenketten - három felszentelt pap, valamint kilenc szerzetes és kispap - érkeztek az Isteni Ige Társaságától, továbbá hárman a Szentlélek Szolgálói Missziós Nővérektől, hogy egy kis fényt vigyenek a pápai hitéletbe.A misszió során a Föld különböző részeiről, így Erdélyből, Indiából, Indonéziából, Kongóból, Brazíliából, Lengyelországból és a Fülöp-szigetekről származó verbiták - akiket a plébánia hívei szállásoltak el - több helyen is bemutatkoztak a városban, miközben tanúságot tettek a keresztény értékrendről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!