Pápa

2016.07.26. 17:45

Felsővárosi nap másodszor - Minden korosztály találhatott magának programot

Pápa - Főzőverseny, sport, muzsikaszó, játékos programok, vetélkedő, retró diszkó, sör és lángos. Együtt ünnepelt hétvégén a Millenniumi Emlékpark és környéke a Felsővárosi napon. A programok kora délelőtt kezdődtek és egészen este tízig tartottak.

Meleg Andrea

A városrészi napok sorában az egyik legfiatalabb a Felsővárosi nap. Idén második alkalommal rendezték meg, de annál nagyobb sikerrel. A főzőversenyre tíz csapat nevezett. A bográcsokban pörkölt készült, saját, titkos recept alapján. Miközben a felnőttek fakanállal a kezükben sürögtek-forogtak a tűz körül, addig a mozogni vágyók a győri Zumba Zumbastic csapat tagjaival tornásztak együtt, akik a farkasgyepűi Egészségfejlesztési Iroda közreműködésével látogattak el a rendezvényre. A vakmerőbbek avar hétpróbán bizonyították bátorságukat, vagy lovastorna-bemutatóval egybekötött foglalkozáson vettek részt. Közben a bográcsremekek is elkészültek, melyet három fős zsűri kóstolt végig és értékelt. A legízletesebbnek az önkormányzat csapatának főztjét találták. Őket követte a Fidesz-Fidelitas csapata, valamint a Családi csapat. A finom ebédet muzsikaszó mellett fogyasztották el a városrész lakói, akik adományaikkal a jótékonysági főzőverseny szerevezői által támogatott Kovásznai Gyermekmosoly Alapítványt segítették. Az alapítvány az erdélyi Kovásznán működő - Böjte Csaba alapította - Dévai Szent Ferenc Alapítvány által fenntartott Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ, az ott, valamint a településen és környékén élő rászoruló gyermekek támogatását tűzte ki célul. Ez alkalommal mintegy 132 ezer forint gyűlt össze részükre. A délután családi vetélkedővel folytatódott, ahol négy csapat versengett. Értékes nyereményekért küzdöttek a családok, melyek között volt fürdőbelépő és ajándékcsomag is. A vetélkedő lebonyolításában a Fogjunk Össze Értük - Szülők a Gyermekekért Egyesület önkéntesei segédkeztek. Természetesen a színpadi programok sem maradtak el. A Tündérkert Bábszínház jóvoltából megelevenedett a Kékfestő szabólegény története. A Black Bunny Rock and Roll Club fiatal táncosai fergeteges táncbemutatóval szórakoztatták a közönséget. A Kenderszer Kulturális Egyesület a velünk élő folklórt idézte, végül Merics Nikolett sanzonénekesnő és Berkes Dániel Zongorista a felejthetetlen Psota Irénre emlékezett.

Együtt ünnepelt a hétvégén a Millenniumi Emlékpark és környéke a Felsővárosi napon. A programok kora délelőtt kezdődtek és egészen este tízig tartottak. Főzőverseny, sport, muzsikaszó, játékos programok, vetélkedő, retró diszkó várta a Felsővárosi napra kilátogatókat (Fotó: Meleg Andrea)

A Felsővárosi nap résztvevőit dr. Hermann István, a városrész önkormányzati képviselője köszöntötte. Örömét fejezte ki, hogy sokan eljöttek a rendezvényre, hangsúlyozva annak jelentőségét. Mint mondta, napjainkban nagyon fontos, hogy együtt tudjunk lenni családunkkal, barátainkkal, részt tudjunk venni rendezvényeken, amelyek elmélyítik azokat a lehetőségeket, melyeket év közben elszalasztunk. Hiszen az év nagy részében rohanunk egymás mellett. Csupán egy névnap, húsvét vagy karácsony, amikor megállunk. A mai nap azonban kiválóan alkalmas arra, hogy összehozzon bennünket.

Dr. Áldozó Tamás polgármester hozzátette, hogy Pápán a városrészi napok sorában legalább tíz alkalommal találkozhatnak a lakók hasonló körben a településrészeken. Valamennyi rendezvény nemes célt szolgált. Egyúttal háláját fejezte ki a városrész képviselőjének, hogy ez alkalommal a Kovásznai Gyermekmosoly Alapítvány javára gyűjtöttek.

A köszöntők után Vikidál Gyula lépett színpadra, aki már klasszikusnak számító slágerei mellett néhány kevésbé ismert dalt is hozott a pápai közönségnek. Az est retró diszkóval ért véget.

Müller Orsolya művelődésszervező kérdésünkre elmondta, hogy valamennyi korosztályt figyelembe véve igyekeztek összeállítani a városrészi nap programját. Minden műfajt és stílust megpróbáltak vegyíteni. Így lépett fel a folklórműsor keretében a Kenderszer, a gyerekeknek bábelőadással készültek, a sanzonesttel pedig a közép- és idősebb korosztályt célozták meg, de a fiatalok is találtak nekik tetsző szórakozási lehetőséget.

Egy sikeres napot tudhat maga mögött mindenki, összegezte a szombati napot a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ munkatársa.

Címkék#pápa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!