Pápa

2017.04.28. 19:51

Fehérvártól Sopronig tolják az obeliszket a barátság jegyében

PÁPA - Egy faragott kőobeliszket helyeztek az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának hallgatói arra a kézikocsira, amit Székesfehérvárról indulva a Bakonyon és Pápán át tolnak 200 kilométeren keresztül, egészen Sopronig.

Haraszti Gábor

A székesfehérvári egyetemisták ezzel egy évtizedes hagyományt elevenítenek fel az erdész-bányász barátság jegyében. Fésűs Csaba főszervező elmondta, 2014-ben kaptak egy faragott rönköt, hogy a Fehérváron tanuló diákok tudják, az itteni kar hiába vált ki a soproni Nyugat-magyarországi Egyetemből, a barátság és a szakok közti tisztelet, megbecsülés megmaradt.

- Április 23-án indultunk útnak egy mészkőből faragott obeliszkkel, amit köszönetképpen, valamint az örök barátság jegyében szeretnének eljuttatni Sopronba. Naponta körülbelül 30 kilométert teszünk meg. Kissé megterhelő volt a Bakonyon keresztültolni a kocsit, de hála a csapategységnek, fáradtan ugyan,de sikeresen megérkeztünk a pápai szálláshelyünkre.

Szerencsére az első napot leszámítva az időjárás a szebbik arcát mutatja, remélhetőleg ez így is marad, amíg elérünk a Soproni Egyetemig - nyilatkozta Pápán Fésűs Csaba. A főszervező kiemelte, nagyon örül annak, hogy minden településen szívélyesen fogadják őket, többször volt rá példa, hogy süteménnyel, pogácsával, finom borral kedveskedtek a 22 főből álló csapatnak. Mint mondta, ez segít átlendülni számukra a holtpontokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!