Pápa

2017.07.20. 20:34

Emlékművet avattak Keszey Vince előtt tisztelegve Egyházaskeszőn

EGYHÁZASKESZŐ Hatvanéves osztálytalálkozóval, emlékműavatással és búcsúval egybekötött nagy sikerű falunap helyszíne volt a község.

Polgár Tibor

A rendezvény felvezetéseként az egyházaskeszői általános iskolából 1957-ben elballagott osztály öt tagja - házastársaikkal kiegészülve - jó hangulatú nosztalgikus múltidézést tartott. Őket Lend-vai Jánosné, a település polgármestere emléktárggyal köszöntötte. Az öregdiákok megemlékeztek egykori tanáraikról, valamint a már nem élő egykori osztálytársaik-ról, majd a közös ebéd után részt vettek a falunapi programokon.

Kora délután emlékművet avattak Keszey Vince egyházaskeszői származású neves gasztronómus, budapesti étteremtulajdonos tiszteletére a kápolna melletti emlékparkban. Ennek keretében Gacs Mihály plébános szentmisét celebrált, az ünnepi eseményen a Keszey család több leszármazottja is jelen volt.

Az egyházaskeszői gyerekek néptánc bemutatója is nagy tapsot kapott
Fotó: Polgár Tibor

Lendvai Jánosnétól megtudtuk, az emlékművet Papp Tamásnak, a Veszprém Megyei Közgyűlés tagjának közreműködésével, támogatásával állították, és tervezik az emlékpark bővítését további helyi kötődésű jeles személyiségekkel.A falunap szórakoztató programjai között leginkább egyházaskeszői és környékbeli fellépők zenés, énekes, táncos produkcióknak tapsolhatott a lelkes, szép számú közönség, illetve volt például kézműves-foglalkozás, tűzoltó- és rendőrautó-bemutató, valamint tartottak tombolasorsolást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!