Pápa

2016.09.23. 19:00

Emlékjel az egykori fiókkönyvtár falán

Pápa - Az Aradi utca 17. szám alatt az 1960-as évektől az 1980-as évekig működött fiókkönyvtár emlékére tájékoztató táblát állított az Elsősorban pápai - Városbarát Egylet. Remélik, a hajdani intézményről előkerülnek majd archív fotók.

Laskovics Márió

Az emlékjelállítás szorgalmazója Papp Ferenc városbarát, egykori Vajda Péter-lakótelepi lakos volt, aki az eseményen mondott beszédében visszaemlékezett itteni olvasmányélményeire.

- Ennek a helynek volt egyfajta varázsa. Egy kis kuckó volt telis-tele könyvekkel és egy kedves könyvtáros néni vagy bácsi társaságával. Télen még a szakadó hóesésben is átjöttünk ide. Közben duruzsolt a kályha, mi pedig a srácokkal ide belépve hamar ledobtunk sapkát és kabátot, szinte versenyeztünk, hogy melyikünk ér előbb a polcokhoz. Szép emlékek - fogalmazott Papp Ferenc.

Városbarátok az Aradi utcai egykori fiókkönyvtár épülete előtt   Fotó: Babos Petra

Végül Kerecsényi Zoltán, a városbarát egylet alapító-ügyvivője köszönetet mondott a jelenleg fodrászatként működő épület tulajdonosainak a az emléktábla-állítással kapcsolatos hozzájárulásukért, és reményét fejezte ki, hogy ennek hatására sok kedves emlék felidéződik majd az egykori olvasókban, a környéken lakókban. A városbarát megjegyezte, a hajdani intézményegységről egyelőre nincs nyilvános fénykép, azonban bízik abban, hogy előkerülnek olyan archív fotók, amiket a városi könyvtár helytörténeti tárában meg lehet majd őrizni az utókor számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!